Blodrøde tal i Norriq Netpartner

Microsoft-forhandleren Norriq måtte som ventet indkassere et voldsomt underskud i sit 2008-regnskab. Men koncernchef Bo Martinsen ser lyst på fremtiden for både Netpartner og resten af Norriq.

Sidste års overtagelse af Microsoftforhandleren Netpartner blev en dyr fornøjelse for Norriq koncernen. I det første regnskab efter overtagelsen må Norriq Netpartner indkassere et underskud før skat på 30,6 millioner kroner. Den skrantende økonomi har udløst en større oprydningsaktion, som blandt andet har kostet ni medarbejdere deres job.

Ifølge den øverste chef i Norriq-koncernen, Bo Martinsen, er det kombinationen af faldende omsætning og store investeringer, som har udløst det store underskud. Han forventer dog, at Netpartner ligesom resten af koncernen nu går lysere tider i møde. I regnskabet oplyser Netpartner, at der i 2008 har været en seks procents tilbagegang i omsætningen til 97 millioner kroner, mens bruttoresultatet er faldet med næsten 30 procent til godt 27 millioner kroner.

Det pauvre resultat betyder, at selskabets egenkapital er væk, hvilket i april førte til en kapitaludvidelse på i alt 15 millioner kroner.

Op ad bakke

»Overtagelsen af Netpartner var et strategisk skridt, som sætter os i stand til at give vores ERP-kunder en fuld pakke. Vi valgte at overtage en eksisterende organisation, i stedet for selv at opbygge den fra bunden. Det gjorde vi vel vidende, at det ville smadre vores resultater for fjerde kvartal og i 2009 for den sags skyld,« siger Bo Martinsen, som erkender, at oprydningen i Netpartner har været en større opgave end oprindeligt forventet.

»Det er ingen hemmelighed, at det har været op ad bakke, men i dag står vi med den organisation og de medarbejdere, som vi har brug for til at skabe en sund forretning fremover,« siger Bo Martinsen.

Også den samlede Norriq-koncern havde et sløjt 2008 med et underskud før skat på 11,4 millioner. Ifølge Bo Martinsen er koncernen siden starten af 2008 vokset med 25 procent. Desuden har koncernen i juni netop har leveret det første positive regnskabstal i halvandet år. Derfor ser han lyst på fremtiden.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere