Rekordår for Peter Warnøe

2005 blev rekordår for it-milliardæren Peter Warnøe. Efter millionkrakket med Aston Group, er han stærkt tilbage.

I 2005 fik Peter Warnøes privatejede Oyster Invest et resultst på 54 millioner kroner. Tallet er nu 86 millioner kroner.

Efter kuldsejlingen med det tidligere Aston Group, som efterlod blandt andet Nordea med tab i 100-millioner kroner-klassen, er IT-milliardær Peter Warnøe tilbage.

I 1997 tjente han 75 millioner kroner i aktier og kontanter, da han solgte sin andel i IT-selskabet Complet til norske Merkantildata. Aktierne steg markant, og den samlede gevinst til Peter Warnøe og Complet-direktør Steen Louis Reinholdt blev på 180 millioner kroner.

Men Warnøe stod også bag en af Danmarks største fiaskoer indenfor it, da Aston Group meldte konkurs og blandt andet gav Nordea et tab på flere hundrede millioner kr.

I 2005 gik det dog bedre for Peter Warnøe, der foruden it-investeringer, også har omkring 350 millioner kroner i ejendomme i blandt andet København og Århus. Efter et resultat på 54 millioner kroner sidste år er egenkapitalen i Peter Warnøes privatejede investeringsselskab Oyster Invest nu på 86 millioner kroner. De omkring 14 millioner kroner kommer blandt andet fra salget af hans 20 procent andel i Netpoint, som nu er ejet af amerikanske Wayport.

Peter Warnøe ejer en tredjedel af it-firmaet Inventor, 65 procent af aktierne i A-Solutions som står bag salg og udvikling af programmer fra det tidligere Navision. Derudover ejer han sammen med Navision-milliardærene Jesper Balser og Preben Damgaard en femtedel af Responsfabrikken. Warnøe har tillige aktie- og bestyrelsespost i Symbion, Axcess, Neoprocess og Sitecore.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere