KMD-chef ny formand for brancheforening

Lars Monrad-Gylling fra KMD indtager posten som formand for IT-Brancheforeningen. Muligheden bød sig, fordi den hidtidige formand, Microsofts Jens Moberg, netop er rykket et skridt op ad rangstigen og skal arbejde meget uden for Danmark.

En 42-årig med 18 års IT-karriere på bagen skal tale IT-branchens sag.

Lars Monrad-Gylling, topchefen i KMD, er valgt som ny formand i IT-Brancheforeningen med 204 IT-virksomheder i Danmark som medlemmer.

Den nye formand, der selv repræsenterer en stor koncern i branchen, siger, at han blandt andet vil arbejde for, at de mindre IT-virksomheder får vind i sejlene.

- IT kan skabe masser af værdi for hele det danske samfund. En aktuel udfordring er at få skabt en bedre forretning for mange af de små og mellemstore IT-virksomheder, som skal være med til yderligere at digitalisere Danmark, siger Lars Monrad-Gylling.

Han startede sin karriere i IBM umiddelbart efter cand.merc-studierne på Handelshøjskolen i København. I 1997 blev han salgs- og marketingdirektør i KMD og året efter blev han forfremmet til sin nuværende stilling som administrerende direktør samme sted.

IT-Brancheforeningens administrerende direktør Jakob Lyngsø har tidligere givet den nye formand dette skudsmål:

- Lars er dejlig at arbejde sammen med, og han og hans familie er behagelige og søde at være sammen med. Han er en sød fyr med et vindende væsen, og han er altid til at få fat i.

Også fra Anders Rosbo, kommunikationsdirektør i KMD, lyder der rosende ord.

- Han er god til at samle folk, god til at lytte og en god formidler. Pragmatisk, resultatsøgende og selv i konfliktfyldte situationer skal Lars nok få forsamlingen til at finde en løsning. Han har formået at gøre sig vellidt blandt politikere på Christiansborg. Han har osse et godt netværk, siger Anders Rosbo.

Privat bor Lars Monrad-Gylling sammen med Helle, som han har to børn med.

Udlandet trækker formænd væk

Den afgående formand, Microsofts Jens Moberg, har kun siddet på posten siden sensommeren 2002. Han betegner tiden i formandsstolen som "en yderst inspirerende og lærerig periode".

Jens Moberg overtog posten efter Michael Mathiesen, der efter 2M Invests konkurs satsede på at lave forretning i udlandet.

Med Jens Mobergs forfremmelse til ansvarlig for Microsoft i Central- og Sydeuropa vil han også få en karriere, der gør det svært at være nærværende som formand i en dansk brancheorganisation.

- Jeg havde selv ønsket, at den kunne vare længere. Men jeg finder det ikke relevant at fortsætte som formand for en dansk forening i en situation, hvor ingen af mine daglige arbejdsopgaver ligger i Danmark, siger Jens Moberg.

IT-Brancheforeningen får samtidig nye ansigter i foreningens forretningsudvalg og hovedbestyrelse.

Administrerende direktør i Danware, Peter Grøndahl, træder ind foreningens forretningsudvalg som viceformand side om side med de nuværende viceformænd, Kim Østrup, IBM Danmark, og Jørgen Bardenfleth, Giga/Intel.

Vicedirektør Klaus Holse Andersen, Microsoft EMEA, træder ind i hovedbestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere