Artikel top billede

SKI tvinges til at ændre hver anden indkøbsaftale

En udtalelse fra Konkurrencestyrelsen tvinger nu SKI til at ændre eller helt droppe halvdelen af sine rammeaftaler, fordi de er i strid med EU's udbudsregler.

Halvdelen af de 48 rammeaftaler for offentlige indkøb under Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), skal nu enten justeres eller helt fjernes. Det sker, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tidligere i dag har udsendt en såkaldt vejledende udtalelse, som underkender SKI-kundernes ret til at selv at vælge hvilken form for udbud, de foretrækker.

Udtalelsen udspringer af en klage over et udbud af en konkret rådgivningsopgave, som blev udbudt af Lolland kommune. Det er praksis i denne sag, som styrelsen mener er i strid med EU's udbudsdirektiv.

Men også en række andre SKI-aftaler er skruet sammen på denne måde, og meldingen fra styrelsen har nu fået SKI til at bebude genudbud af hele 11 af de nuværende SKI-aftaler. Yderligere otte aftaler vil blive justeret med en uddybende vejledning, mens fem aftaler droppes helt. Dermed erkender SKI, at i alt 24 af de nuværende 48 SKI-aftaler er i strid med EU-reglerne. Tre af de berørte aftaler dækker levering af IT-udstyr og ydelser. Det drejer sig om aftalerne vedrørende kopi & print, tele & data og it-drift.

SKI’s konstituerede adm. direktør, Signe Lynggaard Madsen, hilser den vejledende udtalelse velkommen, men beklager samtidig den ulejlighed, som genudbuddet af en række af SKI’s rammeaftaler og omstillingen til det nye paradigme vil medføre for både offentlige kunder og for leverandører.

»Jeg beklager den store ulejlighed, som kunder og leverandører vil opleve i den omstillingsproces, vi har indledt. I SKI er vi allerede i færd med at rette ind til den mere restriktive juridiske fortolkning af EU’s udbudsregler, der blandt andet ligger til grund for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledende udtalelse,« siger Signe Lynggaard Madsen, der tiltrådte den 7. december 2010 efter fyringen af SKI-direktør Søren Jakobsen.

Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er kontorchef Pia Ziegler tilfreds med SKIs reaktion.

»SKI har overfor os tilkendegivet, at også andre aftaler indeholder samme problemstilling, og at disse vil blive udbudt på ny. Jeg konstaterer, at SKI har taget vores udtalelse til efterretning, hvilket jeg glæder mig over,« lyder det fra Pia Ziegler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere