7000 brugte digital signatur til selvangivelse

Kun 7000 danskere har brugt den digitale signatur til at rette eller godkende selvangivelser. Det er helt naturligt, mener Told & Skat og fremhæver, at seks ud af ti danskere nu indberetter selvangivelserne elektronisk.

Blot 7000 danskere har brugt den nye digitale signatur til at indberette årets selvangivelse til skattemyndighederne.

Told & Skat har dog ikke har særlige forventninger til, hvor mange skatteydere, der ville nå med på signatur-bølgen i denne runde.

- Det er ikke noget overraskende tal. Når folk bestiller en digital signatur, får de at vide, at de efter et par dage vil modtage et brev med posten. Så vælger de fleste at bruge tast-selv-koden med det samme, siger pressesekretær René Andersen, Told & Skat.

Til gengæld forventer han, at flere vil bruge den digitale signatur, når de næste gang får chancen i forbindelse med forskudsopgørelserne i efteråret.

- Vores erfaring er, at det fra starten primært er de ekstra interesserede og nørderne, der bruger de nye tjenester bare for at prøve det, siger René Andersen.

Fald i telefon-indberetninger

Erfaringerne har Told & Skat fra tast-selv-koden, der siden 1995 har været trykt på selvangivelserne. Sammen med CPR-nummeret giver koden adgang til at rette eller godkende selvangivelsen på nettet eller via telefonen.

I 1995 brugte 10.000 danskere tast-selv-koden på nettet, mens 386.000 indberettede selvangivelsen ved hjælp af telefonen.

I år er det første gang, at antallet af indberetninger over telefonen er faldet, nemlig fra næsten 495.000 sidste år til knap 455.000 i år.

På halvanden måned har 394.000 danskere til gengæld brugt tast-selv-koden på internettet, og det er 54.000 flere end sidste år.

Det betyder, at knap 60 procent af alle rettede og godkendte selvangivelser nu afleveres elektronisk, mens resten afleveres på papir.

Relevant link

Told & Skats statistik om elektroniske indberetninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere