Danske it-milliardærer i stor investering

Gulddrengene Jesper Balser, Preben Damgaard og Peter Warnøe har foretaget en storstilet investering i it-selskabet Responsfabrikken. Dermed tegner alt lovende for et nyt dansk forretningseventyr.

Tre af danmarkshistoriens mest succesfulde it-entrepenører går nu sammen om at skabe en ny international forretningssucces. Gulddrengene Preben Damgaard og Jesper Balser, der med salget af Navision til Microsoft tegnede sig for den hidtil største danske it-succes, har sammen med den allestedsnærværende it-investor Peter Warnøe kastet sig over et nyt projekt med internationalt potentiale.

I kraft af de tre investorers penge, netværk og stærke personlige kompetencer skal det fire år gamle it-selskab Responsfabrikken føres frem til en dominerende position på det internationale marked.

Responsfabrikkens producerer mobilportaler - et forretningsområde med stort vækstpotentiale, fordi markedet endnu ikke er præget af dominerende spillere. Det giver spillerum til Responsfabrikken, og investorerne tror på, at markedet kan vindes ved at udvikle nye mobile tilbud til kunder, der i stigende grad er villige til for eksempel at hente information, handle og konkurrere ved hjælp af sms.

Balser, Damgaard og Warnøe tror på, at markedet for mobile services skal erobres ved hjælp af partnerskaber, opkøb og fusioner, men først når tiden er moden.

»Det bliver meget spændende at se, hvem der kommer til at gå forrest som konsolidator. Bliver det en inden for mediebranchen, bliver det et tredjepartsbureau som os, eller måske en kombination heraf. Nu skal vi lige have overfrakken af og få høstet nogle flere erfaringer, så vi kan skue lidt længere ud i fremtiden og blive mere konkrete omkring opkøb og fusioner,« siger Preben Damgaard til Børsen i dag.

Balser, Damgaard og Warnøe har købt 21 procent af aktierne i Responsfabrikken, men de ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge de har måttet slippe for at blive partnere med de to stiftere Michael Grindsted og Lars Prime. Der skulle dog være tale om et beløb af en betragtelig størrelse.

Responsfabrikken havde i 2004 et overskud på 2 millioner kroner, og selskabet forventer at fordoble resultatet i 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere