Inter-Data skuer op for brokerforretningen

Underskud hos Inter-Data efter kreditstramninger og fokus på nichedistribution.

Silkeborgdistributøren Inter-Data finder nye veje frem efter et dårligt år med et underskud på tre millioner kroner efter skat. En nyansat medarbejder fra brokervirksomheden Frode Herløv skal få gang i en spirende brokervirksomhed
»Siden Inter-Data startede, har vi fået en stor kontaktflade og har lukket nogle ret interessante handler,« fortæller administrerende direktør Rene Rasmussen, der forventer, at den nyansatte løbet af næste år vil blive suppleret med endnu en medarbejder, der skal arbejde med brokervirksomhed.

Brokersatsningen er ikke det eneste tiltag, der skal vende udviklingen hos Inter-Data. For to år siden indså Rene Rasmussen, at Inter-Data ikke skulle være broadlinedistributør, og det har betydet, at han siden har ændret virksomhedens fokus til at være nichedistributør. I løbet af 2009 har en fjerdedel af de ansatte forladt virksomheden, så der nu kun er 35 personer tilbage. Det er blandt andet produktion og projektsalg, som Inter-Data har succes med, vurderer han.

»Vi har ikke muskel til at være med i alting, men koncentrerer sig om de ting, vi kan tilføre værdi,« fortæller han.

På trods af det millionstore underskud lover Rene Rasmussen dog, at Inter-Data nu er i bedre gænge og at det er slut med underskud.

»Inter-Data er solid, for vi har stadig en egenkapital på 14 millioner kroner uden at have lånt penge nogen steder, så jeg ryster ikke på hånden,« siger Rene Rasmussen

Finanskrise
I løbet af regnskabsåret der løber frem til udgangen af juni 2009 har flere forhandlere enten skruet ned for handlen med Inter-Data eller helt droppet distributøren.
»Likviditet er ekstremt vigtigt, så da forsikringsselskaberne opsagde deres kreditforsikring medførte det øjeblikkelig opbremsning eller opsagde samarbejde,« siger Rene Rasmussen.

Fremover indretter han Inter-Data til at give de bedste kunder de bedste vilkår.
»80/20-reglen gælder også hos os, så vi går ind for et partnerskab i stedet for et simpelt kunde-leverandørforhold,« siger Rene Rasmussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere