Artikel top billede

Torben Bonde er vindmøllekæmpen Vestas' it-chef. Han er også Årets CIO, og i dag holdt han tale på Top 100-konferencen i forbindelse med kåringen af årets bedste it-virksomheder. Foto: Torben Klint

Vil du score kassen? Sådan sælger du it i stor skala

Hvis du vil sælge it-løsninger til et kæmpefirma som Vestas, må du følge nogle helt klare spilleregler, forklarer Danmarks bedste it-chef, Torben Bonde. Se hans regler her.

Torben Bonde, it-chef hos Vestas, var en af talerne på dagens Top 100-konference, hvor Danmarks bedste it-virksomhed blev kåret.

I juni vandt han selv titlen som Årets CIO - altså landets bedste it-chef.

Derfor var der spidse ører på de mange fremmødte it-leverandørere, da Torben Bonde forklarede spillereglerne for virksomheder, der gør sig forhåbninger om at lave en aftale med vindmøllegiganten.

Vestas har 21.000 medarbejdere i 80 lande, der bruger 19.000 pc'ere og bærbare computere, og så har virksomheden den tredjestørste kommercielle supercomputer i verden, der bruges til at udregne vindforhold.

Et ægteskab

Torben Bonde fortæller forsamlingen, at næsten halvdelen af hans omkostninger går til eksterne leverandører og samarbejdspartnere. Derfor er et tæt samarbejde nødvendigt.

"Der er i virkeligheden tale om et ægteskab," siger han og lægger vægt på nøgleord som forståelse, interesse og tilgivelsesevne.

"Virksomhederne skal kende os. Jeg fik for eksempel et brev, hvor nogen ville hjælpe os med at skifte fra XAL til Dynamics. Interessant, men vi har ikke kørt XAL siden 2001. Virksomhederne skal gøre deres hjemmearbejde," slår Torben Bonde fast.

Han fortæller også, at han ikke gider at modtage mails og breve, der ikke er målrettet til ham eller virker sjuskede.

"Især ikke, hvis de ikke kan stave mit navn og staver Bonde med et 'u'," siger han bestemt.

Det må du aldrig gøre

Du skal heller ikke sende alle mulige spørgeskemaer og undersøgelser til Vestas, for den slags har de ikke tid til, siger Torben Bonde.

Derfor vil han heller ikke deltage i møder, bare fordi din administrerende direktør er i byen.

Du skal heller ikke ringe rundt til hele Vestas-koncernen for at sælge dit budskab - hold dig til kontaktpersonen.

Det forventer Vestas

Torben Bonde forklarer, at følgende er det vigtigste, hvis en virksomhed ønsker at indgå en aftale:

Der skal være tale om et langt forhold med gensidig respekt.

"Vi skal også behandle leverandørerne ordentligt og ikke spille Karl Smart over for dem", siger Torben Bonde, som gerne irettesætter medarbejdere, der ikke behandler samarbejdspartnere pænt.

Desuden er det vigtigt for Vestas, at virksomheden får adgang til de rigtige mennesker, og at både kvalitet og pris skal være rigtige.

"Vi vil også hellere have, at I siger nej, end at vi får jer lokket ud i et eller andet, I ikke kan klare," siger it-chefen til de mange fremmødte.

Læs mere: Alt om Top 100 2011. Siden opdateres løbende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere