Artikel top billede

Optimisme i Norriq trods nye milliontab

Underskud på 57 millioner i den færøsk-ejede ERP-koncernen Norriq efter endnu et regnskabsår, hvor opkøbet af Netpartner satte sit negative fingeraftryk på bundlinien.

Opkøbet af infrastrukturforhandleren Netpartner i slutningen af 2008 sætter igen sit præg på regnskabet for ERP-koncernen Norriq. Ud af en nettoomsætning på 326 millioner kroner lykkedes det i 2010 at skrabe et resultat før afskrivninger sammen på beskedne 3,2 millioner kroner. Men nedskrivninger af goodwill på godt 29 millioner kroner i selskabet Norriq Danmark og en tilsvarende konvertering af gæld til de færøske ejere i Norriq Netpartner, sender det samlede koncernregnskab ned på et minus på 56,6 millioner før skat.

Trods de blodrøde tal ser koncernchef Bo Martinsen optimistisk på fremtiden for Norriq. Han hæfter sig især ved, at det koncernen nu er begyndt at tjene penge på sin kerneforretning. Han erkender dog, at opkøbet af Netpartner lige før finanskrisen brød d i 2009 ikke har været nogen succes.

»Resultatet for i år er slet ikke prangende, når vi har som mål at ligge på en indtjening mellem ti og femten procent vores omsætning. Det er der, vi er på vej hen. Vi fokuserer på budgetterne, som vi synes ser rigtigt godt ud. Allerede i første kvartal har vi overgået indtjeningen for hele 2010, og vi når også det forventede halvårsmål,« siger Bo Martinsen, som regner med en samlet 2011-indtjening på 20 millioner kroner, mens overliggeren for 2012 er sat til 35 millioner kroner.

»Der er fuld damp på kedlerne lige nu,« som han udtrykker det.

»Vi har taget nogle goodwill-afskrivninger, som er rene papirværdier. Det er ikke penge der mangler i kassen, og vi kommer nu til at have en reetableret egenkapital. Så finansielt har vi aldrig stået stærkere end nu.« siger Bo Martinsen.

De seneste to års turbulens i Norriq er også gået ud over bemandingen, hvor man ifølge Bo Martinsen har skilt sig af med 125 ansatte, Samtidig er der dog ansat omkring 30 konsulenter, så man i dag er oppe 320 ansatte i Norriq-koncernen, hvoraf 70 procent er konsulenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere