Artikel top billede

Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke

Den fyrede HP-topchef, Leo Apotheker, scorer kassen på sin fyring. HP skal betale ham millioner af kroner for at få ham til at blive væk.

Den fyrede HP-chef, tyskeren Leo Apotheker, får 50 millioner kroner i farvel-gave af selskabet, som han nåede at stå i spidsen i blot 11 måneder, inden han for nylig blev fyret. 

Leo Apotheker modtager 39,3 millioner kroner i fratrædelses-godtgørelse, mens det resterende beløb består af optjent bonus og lignende.

Hertil kommer økonomisk hjælp til hans flytning af familie og ejendele tilbage til Frankrig eller Belgien, ligesom HP har forpligtet sig til at dække et eventuelle tab på op til 1,6 millioner kroner, når han sælger sit hus i USA.

Ny topchef får lav fast løn

Ifølge papirer, som HP har indsendt til den amerikanske erhvervsstyrelse, rutter HP ikke ligefrem med den faste årsløn til selskabets nye direktør, Meg Whitman, der har afløst Leo Apotheker.

Hun får nemlig en kontant, fast årsløn på én dollar - 5,5 kroner.

Til gengæld har hun udsigt til en betragtlig bonus, hvis hun når en række nærmere specificerede mål. Hendes bonus for 2012 vil komme til at ligge mellem 13 millioner og 33 millioner kroner.

Hun får desuden mulighed for at købe knap to millioner HP-aktier.
Til sammenligning fik Leo Apotheker en fast årsløn på 6,5 millioner kroner plus muligheden for at få en bonus på mellem 200 procent og 500 procent af den faste årsløn.

Han har ligeledes i sine 11 måneder som topchef sikret sig hundredetusindvis af HP-aktier, ligesom han modtog 22 millioner kroner i tiltrædelsesgave samt 25 millioner kroner til dækning af sine flytteomkostninger.

Du kan læse mere om Leo Apothekers umådeligt fede bonuspakke her.

Har ikke nået mål

HP har ikke nået sine finansielle mål i de seneste tre kvartaler, hvor selskabet aktiekurs er faldet drastisk. Siden Leo Apotheker tiltrådte, er aktiekursen næsten blevet halveret.

Situationen er kun blevet forværret af en række kritiserede initiativer, som Leo Apotheker har stået bag. De tæller blandt beslutningen om at meddele offentligheden, at HP påtænker at sælge sin pc-forretning, inden der er fundet en køber.

I de seneste år er ingen af HP's administrerende direktør stoppet frivilligt. De er alle blevet fyret af bestyrelsen.

Carly Fiorina blev fyret i 2005 og modtog 120 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Det kan du læse mere om her.

Leo Apothekers forgænger, Mark Hurd, modtog omkring 70 millioner kroner, da han for et år siden blev fyret på grund af en sex-relateret skandale. Han er i dag topchef i Oracle.

Læs også:

Disse folk kan blive fremtidens topchefer i HP

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Ny HP-topboss får umådelig fed bonuspakke

HP udnævner SAP's Leo Apotheker til ny topchef

Afgået HP-topchef scorer millioner efter sexsag

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

Fiorina får 120 mio. i gyldent håndtryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere