Artikel top billede

Barsk mail: Skat skruer bissen på over for CSC

Under forløbet med et kuldsejlet CSC-projekt bliver topchef hos Skat træt af "papirløse møder" med CSC-medarbejdere.

Læs også: Skat: CSC har bevidst ført os bag lyset

I en mail til CSC's danske topchef, Carsten Lind, gør koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen fra Skat det klart, at han ikke vil spilde tiden på flere papirløse møder med CSC.

"Kære Carsten
Jeg må indrømme, at jeg efterhånden finder det formålsløst at deltage i flere papirløse møder, hvor forskellige grupperinger af dine medarbejdere fremlægger mere eller mindre realistiske milepælsplaner og laver aftaler, som alligevel afmeldes på efterfølgende møder i projekterne," skriver skattechefen i mailen fra 15. august 2011.

I stedet mener han, at CSC's topchef, Carsten Lind, skal deltage i et møde om projektet.

Projektet handler lidt firkantet sagt om motoren i et 200 millioner kroner dyrt it-system, der skal hjælpe Skat til at kradse penge ind.

Det kan du læse mere om her.

Vil holde CSC fast på løfter

Forvaltningsekspert og forskningschef Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole, vurderer, at Skat simpelthen er tvunget ud i skriftlig dokumentation af forløbet.

"Skat har øjensynligt haft brug for at holde CSC fast på løfter og tilkendegiver derfor, at det er slut med papirløse møder," siger han.

Han kan ikke vurdere, om der rent faktisk burde have foreligget referater fra Skat af de møder, hvor koncerndirektøren fortæller, at der er blevet fremlagt "mere eller mindre realistiske milepælsplaner" og lavet "aftaler".

"Jeg ved ikke hvor længe problemet har stået på og kan ikke vurdere, om Skat tidligere burde have krævet skriftlighed," siger Oluf Jørgensen.

Også lektor i offentlig ret, Sten Bønsing, fra Aalborg fortæller, at der ikke generelt er pligt til referater af møder.

"Ombudsmanden og formentlig også rigsrevisionen/ finansministeriet anbefaler, at man tager sådanne notater med videre, så man sikrer, at man altid har styr på en sag og for eksempel sikrer, at nye medarbejdere kan overtage afgåede medarbejderes sager," fortæller han.

Du kan læse hele mailen fra koncerndirektøren på næste side.

Læs hele mailen til Carsten Lind

Mailen fra Skats koncerndirektør til CSC's topchef, som Computerworld har fået aktindsigt i:

Sendt: 15 august 2011 09:08

Fra: Jesper Skovhus Poulsen
Til: Carsten Lind
CC: Preben Kristiansen: Preben Bialas; Thomas Fredenslund: Helle Schone

SV: CSC møde

Kære Carsten

Jeg må indrømme, at jeg efterhånden finder det formålsløst at deltage i flere papirløse møder, hvor forskellige grupperinger af dine medarbejdere fremlægger mere eller mindre realistiske milepælsplaner og laver aftaler, som alligevel afmeldes på efterfølgende møder i projekterne.

Jeg har behov for, at vi holder kontinuiteten i forhold til, at de aftaler vi laver, afklares på højeste niveau. Jeg beder derfor min sekretær om at sætte et møde op hurtigst muligt.

Når man ser på betydningen for os af de projekter, der er nødlidende, og som drøftes på møderne, bør det kunne prioriteres.

Jeg deltager ikke i noget møde i dag.

Mvh.
Jesper




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere