Artikel top billede

Regeringen barsler med stor it-reform af velfærden

En it-reform af velfærdssamfundet er en af den nye regerings planer, hvor skolebørn, ældre og syge vil mærke markante løft og krav i et digitaliseret samfund.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

Med indtrædelsen af Danmarks nye regering kommer der også en ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, som staten skal udarbejde sammen med kommunerne og regionerne.

Det skriver S-R-SF i sit regeringsgrundlag.

"Strategien skal fastlægge konkrete mål og blandt andet indeholde de første elementer af en digitaliseringsreform af velfærdsområderne," lyder det i regeringsgrundlaget, der har titlen 'Et Danmark, der står sammen'.

Den kommende digitaliseringsreform vil betyde, at der skal indføres nye digitale løsninger på undervisningsområdet, sundhedsområdet og på handicapområdet, hvilket skal virkeliggøre den nærmest magiske formel med at øge kvaliteten og samtidig reducere omkostningerne i den offentlige sektor.

Digital kontakt med kommunen

De digitale indgreb tager dels udgangspunkt i S og SF's økonomiske køreplaner og dels i Radikale Venstres 2020-plan, hvor digitaliseringen af Danmark står centralt.

Den nye regering har blandt som sin målsætning, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af 2015, hvilket til forveksling minder meget om Løkke-regeringens digitaliserings-planer.

S-R-SF tager samtidig tyren ved hornene, når det kommer til at hjælpe de digitale it-analfabeter.

"For ældre, personer med handicap og andre, der er begrænset i at udveksle oplysninger eller betjene sig selv over internettet, skal det være muligt at få hjælp," står der i regeringsgrundlaget.

Ingen it-revolutioner

Med en ny kommende fællesoffentlig digitaliseringsstrategi bliver Løkkes it-planer samtidig droppet, efter staten, regionerne og kommunerne har brugt et års tid på at udarbejde en digital strategi for 2011 til 2015.

Det er dog yderst tvivlsomt, at hele Løkke-planen bliver kylet i skraldespanden, da den tidligere og nuværende regering har flere overlap som eksempelvis tvungen selvbetjening i kontakten til det offentlige samt øget forbrug af telemedicin for at forhindre dyre udkørsler fra landets hospitaler.

SF's tidligere it-ordfører, Hanne Agersnap, udtalte da også til Computerworld i maj, at danskerne nok ikke umiddelbart skal forvente revolutioner i forhold til den nu forhenværende fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere