Artikel top billede

Utilfreds Microsoft: Ballmer får ikke hele sin bonus

Microsofts topchef, Steve Ballmer, får ikke udbetalt hele sin mulige bonus, har selskabets bestyrelse bestemt. Se her hvorfor Ballmer må vinke farvel til flere millioner kroner.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, modtager en kontant bonus-betaling på 3,8 millioner kroner for sin indsats med selskabet i dets seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni.

Det fremgår af papirer, som Microsoft har indleveret til det amerikanske erhvervsregister.

De 3,8 millioner kroner kommer oven i Steve Ballmers faste årsløn, der ligeledes er på 3,8 millioner kroner.

7,6 millioner kroner

Steve Ballmers samlede årsløn kommer dermed til at ligge på 7,6 millioner kroner.

Steve Ballmer har i sin kontrakt mulighed for at få udbetalt to gange sin årsløn. Det er selskabets bestyrelse, der på baggrund af Steve Ballmers indsats i det forgangne år afgør størrelsen på hans bonus.

Og Microsofts bestyrelse har altså besluttet, at Steve Ballmer ikke har leveret en vare, der er god nok til at udløse den maksimale bonus.

Bestyrelsen begrunder det med, at Microsofts salg af Windows Phone 7 har været en del under det forventede - et faktum, som Steve Ballmer da også tidligere blankt har erkendt.  

Ligeledes er salget af Windows og Windows Live faldet med to procent i forhold til det foregående år, ligesom Microsofts bestyrelse understreger, at der er behov for nye "form factors".

Det gælder eksempelvis inden for tablet-computere, hvor bestyrelsen ser et behov for øget udvikling og fokus i Microsoft, da dette vækstmarked er kraftigt domineret af Microsofts konkurrenter.

Her går det godt

I de indleverede papirer anerkender Microsofts bestyrelse Steve Ballmers succesfulde indsats med lanceringen af Kinect bevægelsessensoren samt den cloud-baserede Office 365.

Ligeledes har bestyrelsen anerkendende nik til Azure samt "den fortsatte forbedring i positioneringen af selskabet som førende indenfor cloud og cloud-baseret infrastruktur," hedder det.

Microsofts driftsdirektør, Kevin Turner, kom ud af regnskabsåret med en væsentlig højere løn end sin eneste chef, Steve Ballmer.

Kevin Turner modtog i følger papirerne i alt 52 millioner kroner i årsløn.

Heraf udgør den faste løn fire millioner kroner, mens han modtager godt 10 millioner kroner i bonus. Resten udbetales som aktier.

I øvrigt har Microsofts bestyrelse for første gang i fem år hævet sit eget honorar.

Selskabets bestyrelsesmedlemmer modtager fremover et årligt honorar på 1,4 millioner kroner, der er fordelt på kontanter og aktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere