Både multimedieskatten og iværksætterskatten bliver afskaffet

Dyrere rødvin og skat på luftforurening skal skaffe pengene i stedet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt offentliggjorde i går hovedpunkterne i den nye regerings politik. På side 10 i dokumentet kan man læse, at R-S-SF-regeringen med et enkelt hug afskaffer to af de mest forhadte og udskældte opfindelser i nyere skattehistorie, nemlig multimedieskatten og iværksætterskatten.

De indtægter, som staten mister ved afskaffelsen af multimedieskatten, skal findes ved at gennemføre skatte- eller afgiftstigninger andre steder. Det samme gælder iværksætterskatten, hvis afskaffelse skal finansieres fuldt ud, understreges det.

De nye skatter, der skal betale for multimedie- og iværksætter-skattens afskaffelse, kan ifølge dokumentet være forhøjelse af afgifter på cigaretter, usunde fødevarer og øl og vin, afskaffelse af fradrag for sundhedsforsikringer, begrænsning af fradrag for store pensionsindbetalinger og afgift på luftforurening.

Multimedieskatten er mange gange blevet beskyldt for at bremse digitaliseingen, fordi danskere, der tager arbejdsgiverbetalte redskaber som pc og telefon med hjem, beskattes af dem. Aktuelt beskattes man af 1500 kroner om året.

Iværksætterskatten betyder, at investorer og iværksættere, som ejer mindre end 10 procent af en virksomhed, bliver beskattet med yderligere 25 procent i forhold til, hvis ejerandelen er mere end 10 procent. Ejer man mindre end 10 procent af en virksomhed, bliver den samlede effektive skattesats 67 procent.

Det forhold har givet skatten dens kedelige øgenavn, og den har over en bred bank afholdt business angels fra at skyde penge i nye startups.

Ifølge en undersøgelse fra sidste år foretaget af Danish Venture Capital and Private Equity Association, har 65 procent af alle business angels droppet investeringer på grund af iværksætterskatten.

Præcist hvornår de to forhadte skatter bliver afskaffet, kan man ikke fortælle noget om i Skatteministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere