Artikel top billede

MySQL hopper til ny milepæl i udviklingen

Oracle fortæller på konferencen OpenWorld, hvordan udviklingen af MySQL er forbedret.

Computerworld News Service: Oracle arbejder på at gøre open source-databasen MySQL mere stabil og med flere funktioner gennem en forandring af udviklingsfilosofien.

Det fortæller Oracles vice president for MySQL-udvikling, Tomas Ulin, under en præsentation ved konferencen OpenWorld i San Francisco.

Her offentliggør Ulin, at den anden DMR (development milestone release) af de kommende MySQL 5.6 og MySQL Cluster 7.2 nu er tilgængelig. Og koden bør ikke ses som halvfærdig, påpeger Ulin.

"For et år siden ændrede vi vores udviklingsmodel. Vi besluttede at gøre det mere inkrementelt," fortæller han.

"Med hver milepæl bestræber vi os på at indføre kun nogle få nye funktioner, men at sørge for, at de er af højeste kvalitet. Vi kunne i dag gå ud og sige, at dette er en release candidate eller dette er en GA (general availability, den færdige udgivelse, red.)."

Der vil dog blive arbejdet yderligere på 5.6, før den bliver endeligt udgivet, oplyser Ulin. Generelt vil forbedringerne i version 5.6 dreje sig om storage enginen InnoDB samt replikering og andre områder.

Tidligere har Ulin beskrevet, hvordan Oracle har udgivet en række nye værktøjer og funktioner til MySQL såsom forbedret sikkerhed, et antal kommercielle udvidelser til kunder af enterprise-udgaven samt bedre administration i Windows.

"Linux er en stor platform for os, men vi er langt fremme på Linux og det har vi været i mange år," siger Ulin og fortæller videre, at Oracles mål på længere sigt er at få oplevelsen af MySQL-implementering på Windows på linje med - eller endnu bedre end - oplevelsen med MySQL på Linux.

For at opnå det mål positionerer Oracle MySQL op mod Microsoft SQL Server med påstande om at kunne give væsentlige besparelser. Oracle står dog i forvejen overfor konkurrence fra adskillige MySQL-udløbere såsom MariaDB.

MySQL's fremtid under Oracles ledelse er blevet fulgt nøje, efter selskabet købte databasens tidligere ejer, Sun Microsystems. Mange medlemmer af communityet frygtede i den forbindelse, at Oracle ville afvikle MySQL for at beskytte sin egen proprietære database.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere