Artikel top billede

Sådan bliver du snydt på internet-auktioner

Dansk øreauktion afsløret med 100 falske profiler, der bød prisen i vejret.

Hvis du har brugt den e-mærkede øreaution Adstofte.com, så er du formentlig blevet snydt.

DR Kontant kunne i går afsløre, at mindst 100 brugere på auktionen er falske og styret af folk bag Adstofte. På den måde har firmaet selv været med til at tvinge brugerne til at byde flere gange og dermed tjent flere penge.

Adstofte har eksisteret siden maj.

Kontant har skaffet sig adgang til Adstoftes systemer og kan se, at mange af profilerne er falske. Til DR siger Adstoftes grundlæggere, at de ikke aner, hvad der er sket. På trods af at Kontants dataadgang viser, at grundlæggerne selv har oprettet et par af profilerne. De sender skylden videre til IntraMedia, der har bygget webløsningen. Her bliver de mange profiler også kaldt gamle "testbrugere", hvilket er yderst tvivlsomt. Flere af profilerne har været aktive på det seneste og enkelte af dem er fremhævet som glade vindere på siden.

En strafferetsekspert siger til DR, at fremgangsmåden kan kategoriseres som bedrageri.

E-mærket

De såkaldte øreauktioner fungerer ved at selve budprisen er lav, men at deltagerne skal købe budpakker for at byde ind. ComON har tidligere beskrevet, hvordan øreauktioner normalt tjener sine penge

Afsløringen har givet røde ører hos E-handelsfonden, da Adstofte er e-mærket. 

"Det er en alvorlig anklage, som vi naturligvis tager meget seriøst. Vi vil derfor straks kontakte Adstofte.com for at komme til bunds i sagen," skriver fonden i en kort besked i dag.

E-handelsfonden har givet Adstofte tre dage til at forklare sig. På Trustpilot har Adstofte.com også fået et meget dårligt ry på ganske kort tid

Adstofte.com minder meget om kontroversielle Mr123 og Ziinga, som ComON har skrevet om i flere omgange. Forbrugerombudsmanden har harceleret over tjenesterne. Mr123 er desuden begyndt at tilbyde sine brugere aktier i firmaet, hvilket en analytiker i sidste uge kaldte for et tvivlsomt tilbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere