Artikel top billede

Her er verdens hurtigste elbil

Electric Blue har sat en ny hastighedsrekord for lette elbiler med 280 km/t.

En gruppe af studerende fra Brigham Young University i Utah har sat en ny hastighedsrekord for en elektrisk bil i vægtklassen under 500 kilo. Fartøjet Electric Blue nåede op på en hastighed på 280 kilometer i timen på Bonneville-Speedway-testområdet i den store saltørken i Utah.

Electric Blue er en såkaldt streamliner - et meget langt og tyndt fartøj med et enkelt sæde og beskyttede dæk.

Den kommer aldrig til at køre på en almindelig vej. Fartøjet har en venderadius på 182 meter. En normal bil kan klare sig med 11 meter. Desuden er der kun 2,5 cm frigang mellem karroseri og jorden. Så selv det mindste bump på vejen kan hurtigt sende bilen på slingrekurs.

Brigham Young University fortæller at 130 studerende har arbejdet i syv år på elbilen, som er fremstillet af kulstof-fibre og andre meget lette materialer. Energien kommer fra lithium-jern-fosfat-batterier.

Allerede sidste år blev Electric Blue sendt ud i ørkenen og her nåede tophastigheden op på hele 290 kilometer i timen, men forsøget endte med en ulykke, hvor bilen blev stærkt beskadiget mens føreren slap uskadt. Rekorden blev derfor ikke anerkendt.

Utah Salt Flats Racing Association har fastsat reglerne for at stille op til hastighedsdysten i ørkenen. Bilerne har 3,2 kilometer til at accelerere og kan herfter køre med topfart over 1,6 kilometer, hvorefter de har 3,2 kilometer til at bremse ned.

Indtil nu har det været meget svært at konstruere elbiler i den lette kategori under 500 kilo, fordi bilerne normalt behøver meget tunge batterier. Men de nye batterier har gjort det muligt at få reduceret vægten, så det nu for første gang er lykkes at sende en bil med i den såkaldte E1-klasse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere