Artikel top billede

Sådan bliver dine visitkort digitale

Træt af fysiske visitkort? Her er de bedste visitkort-apps.

Nu vil vi nødigt beskylde vores læsere for at være rodehoveder.

Men mon ikke, at der på en del arbejdspladser derude flyder med visitkort på skriveborde og i de tilhørende skuffer?

Sådan er det i hvert fald ved dette skrivebord.

Derfor er det ved at være på tide, at vi finder en afløser for vores visitkort i pap og papir. Og ofte har vi alligevel ikke vores fysiske visitkort med os, når vi netop står og skal bruge dem.

Lynhurtige visitkort med Cardflick

Det er sandsynligvis også nogle af de overvejelser, som udviklerne af iPhone-app'en CardFlick har gjort sig.

Med app'en kan du lynhurtigt lave dine egne visitkort ud fra 14 forskellige pre-designede skabeloner, der følger med app'en. I kommende versioner af app'en vil du også få mulighed for at lave dine egne designs i app'en.

CardFlick kan selv hente dine kontaktoplysninger og profilbillede fra Facebook, men du kan naturligvis også indtaste oplysningerne manuelt.

Det er dog kun et begrænset antal oplysninger, du kan indtaste. Eksempelvis er der ikke plads til, at du kan indtaste flere forskellige telefonnumre, dit Skype-navn eller din Twittter-konto.

Send kort med håndbevægelse

Møder du en anden person, der også bruger CardFlick, kan du sende dit visitkort til vedkommede ved blot at lave en hurtig håndbevægelse i app'en. En bevægelse der svarer til den, som du vil lave, hvis du skulle skubbe et visitkort hen over et konferencebord.

CardFlick bruger telefonen gps-modtager til at registrere andre CardFlicker-brugere i nærheden og sender dit visitkort til dem via Wi-Fi eller telefonens dataforbindelse. Men du kan naturligvis også maile dine kort som en vedhæftet fil til folk, som ikke har app'en installeret.

CardFlick er gratis og findes i øjeblikket kun til iPhone, men der er en Android-app på trapperne.

Bump telefonerne sammen

Selv om CardFlick ikke findes til Android, finder der heldigvis andre ganske glimrende visitkort-apps, der både virker til Android og iPhone.

En af dem er CardCloud, der dog ikke har lige så mange lækre skabeloner som CardFlick. Men til gengæld kan du tilføje betydeligt flere informationer til dit kort, end det er muligt med CardFlick.

Du kan blandt tilføje links til sociale netværk til dit kort, ligesom du også kan tilføje mere end ét telefonnummer og én e-mail-adresse. Det er dog med den begrænsning, at ikke alle oplysningerne vil fremgå af selve det grafiske visitkort.

I stedet vil nogle af informationer kun være lagret på den medfølgende vcf-fil, der er den type filer, som telefonbogen på din telefon læser.

Du kan dele dine CloudCards direkte med andre brugere gennem app'en, via mail eller ved at maile et direkte link til en adresse på CloudCards hjemmeside, hvor dit visitkort også vil blive gjort tilgængeligt.

På CardClouds hjemmeside får du desuden adgang til en oversigt over de visitkort, som du har modtaget fra andre CardCloud-brugere, og du kan endda tilføje notater på bagsiden af de virtuelle kort.

CardClouds app er gratis.

Indskan dine kort

Men der findes naturligvis også mange andre visitkort-apps, der virker til både Android og iPhone.

Eksempelvis app'en SnapDat. Den er dog langt fra lige så lækker som CardFlick og CardCloud. Men på trods af, at interfacet i SnapDat er på grænsen til at være decideret grimt, får du nogle muligheder, som du ikke finder i de to andre apps. Du har blandt andet ret frie hænder til selv at designe dit visitkort og kan blandt andet tilføje dit helt eget baggrundsbillede.

En anden mulighed er app'en Bump, der ikke bare lader dig udveksle kontaktoplysninger, men også billeder, musik og et hav af andre informationer. Med Bump kan du dog kun udveksle oplysningerne, hvis begge parter har app'en. Og det der gør Bump helt specielt er, at informationerne udveksles ved, at begge parter fysisk slår deres telefoner mod hinanden.

Faktum er dog, at uanset hvor mange visitkort-apps du bruger, går der lang tid, før alle dine kontakter vil have lagt deres traditionelle fysiske visitkort fra sig.

Derfor bør du også overveje at installere app'en CamCard Lite. Med den kan du tage billeder af et visitkort, og efterfølgende bliver oplysningerne på visitkortet omdannet til kontaktdata, som du kan gemme direkte i din telefons kontaktbog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere