Artikel top billede

Apple frigiver iOS 5 og iCloud-tjenesten

Apples meget omtalte cloud-tjeneste går i dag live sammen med den nye version af iOS-styresystemet. Se, hvordan du får fingrene i softwaren.

Læs også:
iCloud: Nu er det knald eller fald for Apple i skyen

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styreystem

Nye fede business-funktioner til din iPhone

Fire måneder efter, at Steve Jobs præsenterede Apples bud på en cloud-tjeneste, iCloud, og iOS 5-styresystemet, er de to software-produkter nu klar til at gå live.

Det sker i dag onsdag, hvor man allerede fra morgenstunden dansk tid kan logge ind på icloud.com.

Apples nye iPhone 4S frigives fredag i en række lande, men kommer først til Danmark sidst på måneden.

Det er imidlertid også software-lanceringerne, der er mest interessante. De bliver nemlig afgørende for, hvordan Apple vil klare sig i den fremtidige konkurrence mod primært Android og Windows Phone 7. 

iOS skal bringe Apple tilbage i front

iOS 5 indeholder flere end 200 nye features og er en større modernisering af styresystemet, der i tidernes morgen var ganske banebrydende, men siden på flere områder er blevet overhalet af konkurrenterne.

Blandt andet forsøger Apple med iOS 5 at imødegå den kritik, der har været i forhold styresystemets manglende notifikations-overblik. Det betyder, at der nu tilføjes et meddelelsescenter, hvor man kan se både SMS'er, e-mails og opdateringer fra sociale netværk samme sted.

Dermed slipper man for hele tiden at skulle åbne og lukke apps for at få overblikket.


iOS 5 kommer blandt andet med et ny meddelsescenter.

En anden vigtig nyhed er, at det nu bliver muligt at aktivere og opdatere iPhone trådløst, så man ikke har brug for at tilslutte den til computeren.

Det er dog umiddelbart iCloud, der er dagens mest markante lancering fra Apples side.

Derfor er iCloud Apples store eksamen

ICloud lanceres samtidig med iOS 5, men er samtidig også tæt integreret med selskabets nye Mac-styresystem, Lion.

Ideen med iCloud er, at Apple-brugernes data - musik, billeder, dokumenter, mails, kalendere og så videre - gemmes i Apples tre store datacentre og derfra kan pushes til forskellige Apple-enheder, så indholdet altid er synkroniseret og sikkerhedskopieret.

På samme måde er det også muligt at få adgang til indholdet fra en webbrowser fra en hvilken som helst computer.


Synkronisering af billedarkivet er en af mulighederne med iCloud.

ICloud er som udganspunkt gratis og inkluderer fem gigabyte storage i skyen. Det er mere, end det lyder til, da hverken musik, videoer eller bøger, der er købt hos Apple, tæller med.

I stedet kan man bruge pladsen til eksempelvis mails og dokumenter, og det er også muligt at opgradere sky-harddisken mod betaling.

Det nye cloud-tiltag er imidlertig ikke det første fra Apples side, der indtil videre ikke har de bedste erfaringer fra skyen.

Apple har således tidligere forsøgt sig med cloud-tjenesterne iTools, .Mac og MobileMe. Specielt sidstnævnte floppede, erkendte Steve Jobs under iCloud-lanceringen tidligere i år.

Du henter iOS 5 og iCloud ved at slutte din iPhone, iPad eller iPod Touch til din pc eller mac og søge efter opdateringer i iTunes.

Herefter downloades både iTunes 10.5 og iOS 5 (når det frigives), og derefter kan man indstille, hvordan man ønsker at benytte iCloud.

Læs også:

iCloud: Nu er det knald eller fald for Apple i skyen

Test: Her er dommen over Apples nye Lion-styreystem

Nye fede business-funktioner til din iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere