Artikel top billede

Så let kan du fjernstyre din computer med en iPhone

Med denne app får din smartphone og iPad fuld kontrol over din computer. Læs her, hvordan den virker.

I en travl hverdag, hvor du haster fra det ene møde til det andet, kan det være fristende at lade den store bærbare computer blive derhjemme.

Ofte kan du i stedet nøjes med at tage din smartphone eller iPad med. Desværre er der dog også en risiko for, at du kommer til at savne nogle af de funktioner og programmer, som du har på en rigtig computer. 

Det kan du råde bod på ved at bruge en fjernstyringsapp, der lader dig få fuld kontrol over din Windows-computer eller Mac direkte fra en smartphone eller tablet.  

Denne skribent har gennem den sidste uges tid brugt app'en LogMeIn Ignition.

Prismæssigt er det er en lettere pebret app, der i øjeblikket koster 179 kroner i Apples App Store og 166 kroner i Android Market. Til gengæld virker Apple-app'en både til iPhone og iPad.

Ikke kun for it-chefer

Og hvis du synes, at fjernstyrings-apps lugter lidt for meget af støvet it-afdeling, kan du tage det roligt.

Du behøver hverken være it-chef eller ingeniør-studerende for at kunne bruge LogMeIn.

Du installerer først et program på din pc eller Mac og registrerer dig som bruger med brugernavn og password hos LogMeIn. Bagefter logger du via din LogMeIn-app ind på din computer med dit brugernavn og password.

Find den glemte PowerPoint

Når du har gjort det, popper din computers skrivebord frem på skærmen af din smartphone eller tablet, og du kan nu fjernstyre din computer. 

Det betyder, at uanset om du sidder til et kundemøde i Tåstrup eller i Boston med din iPad, kan du hurtigt finde den PowerPoint-fil, som du glemte at få overført fra computeren derhjemme.

Du kan vælge at afvikle den på iPad'en via computeren derhjemme. Men du kan også flytte filen over i eksempelvis din Dropbox-mappe eller maile den til dig selv, så du kan åbne den direkte på iPad'en.

Er LogMeIn pengene værd?

Apple har som bekendt afskåret iPhone- og iPad-brugere fra at kunne se flash, men her kan LogMeIn også være en genvej til at omgå den restriktion.

Du bruger ganske enkelt LogMeIn til at åbne flashsiderne via din computer derhjemme. I praksis er det dog begrænet, hvor anvendeligt det er. For selv om du godt kan se flash-indhold på denne måde, kan LogMeIn ikke afspille lyden fra din computer på din telefon eller iPad. I stedet bliver lyden kun blæst ud af din computers højtalere. 

Derfor er det også en god idé lige at skrue ned for lyden på din computer, når du giver dig i kast med at fjernstyre din computer via LogMeIn.

Så sparer du i hvert fald dine kolleger eller familien derhjemme for en potentiel for forskrækkelse, hvis din ubemandede computer pludselig begynder at sige lyde eller afspille musik. 

Video-klip hakker

Men virker det så, som det skal? 

Ja, de mest basale funktioner fungerer upåklageligt, og det gælder også, selv om du kun bruger en 3G-forbindelse. Men især på sløvere forbindelser bør du dog forvente, at det hakker en smule. 

Derfor skal du heller ikke forvente dig en fuld pc-oplevelse.

Eksempelvis kan du godt glemme alt om at afspille video-klip via LogMeIn. Vi prøvede at afspille videofiler både via en 3G-forbindelse og redaktionens Wi-Fi-forbindelse - i begge tilfælde hakkede det voldsomt.

Og det er ikke helt uproblematisk at skulle styre en musestyret computer på en touchskærm. Derfor skal du holde tungen lige i munden, hvis du skal rokere rundt på et par afsnit i et Word-dokument.  

Men har du eksempelvis en iPad, der er udstyret med et keyboard, kan du uden problemer skyde mails af sted fra dine computer eller skrive i et Word-dokument. 

Du skal dog ikke købe LogMeIn, fordi du gerne vil køre Mac OSX eller Windows 7 på din tablet eller telefon.

Køb i stedet app'en, fordi det nogle gange kan være "life saver" at have adgang til sin computer fra steder, hvor du ikke havde forventet det. Eller fordi du nogle gange kan have brug for at fjernstyre en computer for kolleger eller familie med computer-problemer. 

Et godt råd er dog, at du skal sikre dig, at din computer ikke er indstillet til at gå på standby, når den står uberørt hen. Det kan betyde, at du ikke kan logge ind på den via LogMeIn - og er det en bærbar, skal du helt sikkert ikke lukke låget ned på den, før du tager hjemmefra. Her taler denne skribent af bitter erfaring. 

Men bottom line er, at LogMeIn er en god og anvendelig app. Om det er den høje pris værd for dig afhænger naturligvis af dine specifikke behov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere