Artikel top billede

iPhone 4S får anmeldere til at dåne

Men sjove Siri er ikke helt så smart, som hun får dig til at tro.

De første regulære tests, hvor anmelderne har haft apparatet i hånden i mere end nogle få minutter, viser en udpræget begejstring for Apples iPhone 4S.

Telefonen kommer til salg i morgen fredag i USA og en håndfuld andre lande. Men allerede nu står det klart, at iPhone 4S har kvaliteter, som mange tech-anmeldere elsker - højt.

En af dem er den navnkundige David Pogue på New York Times, der kalder Apples nyeste telefon for "sand magi".

Pogue er blandt andet faldet for Siri, den indbyggede stemmestyrede personlige assistent, som grundet høje processor-krav kun findes på iPhone 4S.

Siri fungerer så godt, hævder Pogue, at han har nedgraderet det normale on-screen keyboard til Plan-B. I stedet udgør Siri førstevalget, når det gælder input.

I New York Times kan man desuden læse, at Siri baserer sig på den gratis iPhone app Dragon Dictation, hvilket Apple ikke har fortalt noget om.

Følelsesladet

Hos Macworld, hvor tonen også er yderst positiv, siger anmelderen, at der ingen spor er af den tidligere iPhone 4's antenneproblemer.

Den tidligere Engadget-redaktør Joshua Topolsky giver på sit nye site This is My Next en næsten følelsesladet vurdering af det nye Apple-produkt, som, han mener, er den smukkeste telefon i verden.

"Denne telefon er ikke perfekt, og den kan helt sikkert tåle forbedringer. Men der er et eller andet, ud over skærmen, udover CPU'en, noget under overfladen - en uhåndgribelig glød. Er det den bedste telefon i verden? Det kan man debattere. Men den er forbandet cool," skriver han.

Hos TechCrunch er tonefaldet en anelse mere tørt, men dommen stort set den same: iPhone 4S er hurtigere og bedre på alle vigtige punkter.

Fælles for de allerfleste anmeldelser er, at Siri samler benovelse - så godt fungerer det. Samtidigt er de fleste anmeldere også meget opmærksomme på, hvad Siri - der stadig er i beta - IKKE kan.

"Jeg har tilbragt en uge med en iPhone4S, og jeg blev hurtigt afhængig af Siri," skriver Wireds anmelder Brian Chen.

Mens den digitale aissistent, der forstår talesprog, er praktisk og brugbar det meste af tiden, indeholder Siri også irritationsmomenter.

"At lave påmindelser virker fint, men de dukker ikke op i kalender-app'en, så hvis man laver påmindelser og aftaler i Siri, skal man benytte to forskellige apps for at få overblik," hedder det i Wired.

Det eneste andet problem med Siri er ifølge Wired, at man får lyst til at gøre meget mere med hende, når man først er blevet vant til hende.

Præcist samme påstand anføres af Joshua Topolsky:

"Siri er i stand til at gøre så meget, der er komplekst, at jeg begyndte at tiltro hende større evner end hun faktisk har," skriver han.

Meningen med livet?

Hjerne eller ej - Siri er dog helt sikkert i besiddelse af humor.
Spørger man hende, hvilken telefon, der er den bedste i verden, kan svaret lyde: "Hvad, findes der andre telefoner?"

Spørger man hende om hvad meningen med livet er, lyder svaret i nogle tilfælde det helt korrekte "42", mens hun andre gange undslår for at svare på netop det spørgsmål.

Flere konkrete eksempler på Siris intelligens kan ses  på Wired, hvor anmelderen har budt hende på lidt af hvert:

Anmelder: "Jeg er fuld!"
Siri: "Jeg har fundet et antal taxa-firmaer temmelig tæt på.
Anmelder: "Jeg er punkteret!"
Anmelder: "Jeg har fundet 14 firmaer der tilbyder auto-hjælp. 12 af dem er temmelig tæt på."
Anmelder:  "Mind mig om at stjæle en stak papir, når jeg ankommer på kontoret."
Siri: "Her er din påmindelse for ankomst på kontoret: Stjæl en stak papir. Skal jeg udføre påmindelsen?"
Anmelder: "Jeg begår selvmord!".
Siri: "Jeg har fundet fire psykiatriske afdelinger. Tre er dem er rimeligt tæt på."

Har du lyst til mere Siri-halløj  kan ComON anbefale denne lille film, hvor Siris ekspertice og hurtighed sættes op mod en assistent af kød og blod.

iPhone 4S bliver formelt sat til salg i Danmark den 28.otober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere