Artikel top billede

Fra Exchange-server til Office 365: Her er dommen

Dansk virksomhed skiftede den lokale Exchange-server ud med Microsofts cloud-baserede Office 365. Læs om erfaringerne her.

Læs også:

Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

It-chef: Det får vi ud af at bruge Googles cloud-mail

Klaus Hermann er som controller i virksomheden Mertz den eneste it-medarbejder. Derfor lå det også ret lige for, at virksomheden, der sælger landbrugs- og havemaskiner, skulle skifte til Microsofts Office 365, da cloud-tjenesten gik i luften i sommer.

"Vi skal ikke have en Exchange-server stående i huset, og det gør det noget nemmere for os. Vi har ikke medarbejdere til at lave service-support på vores servere," fortæller Klaus Hermann.

"Vi gik også over til skyen, fordi det er nemmere at styre, hvor mange brugere, der er - man kan op- og nedgradere hele tiden," fortæller han.

Mertz skiftede til Office 365 i juni måned, og har nu 60 ud af de 95 medarbejdere i virksomheden koblet op på løsningen. Resten er ikke it-brugere.

"På længere sigt vil vi opnå en besparelse, men det er ikke kun det. Vi skal ikke tage os af alle de opdateringer, der kommer til serverne. Det kører ganske automatisk. Og vi skal heller ikke sørge for backup."

Ikke 100 procent cloud

Microsofts cloud-løsning adskiller sig fra Googles ved som udgangspunkt at lægge op til, at brugerne fortsat skal køre med lokale applikationer, der så er koblet op til de eksterne datacentre.

"Vi kører Word og Excel og Outlook på vores computere, men de kalder så op til Microsofts datacenter i Irland," fortæller Klaus Hermann.

Det er dog samtidig også muligt at anvende webbaserede Office-applikationer, så man kan tilgå og redigere data, når man ikke sidder ved sin egen computer.

"Vi har nogle sælgere, der kører meget rundt, og de bruger det. Jeg bruger det også selv en gang imellem, når jeg er rundt i landet," fortæller Klaus Hermann.

Selvom han godt er bekendt med Googles cloud-løsning, har den ikke været med inde i overvejelserne som et alternativ til Office 365.

"Nu kører vi også Navision, og det gør det bare nemmere, at produkterne kan snakke sammen," siger Klaus Hermann, som dog tilføjer, at han ikke har sat sig nærmere ind i, hvordan Googles løsning eventuelt kunne spille sammen med Navision.

Læs også:

Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

It-chef: Det får vi ud af at bruge Googles cloud-mail

Fordele og ulemper ved cloud

Læs også:

Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

It-chef: Det får vi ud af at bruge Googles cloud-mail

Klaus Hermann er efter nogle måneders brug af Office 365 ikke i tvivl om, at cloud er vejen frem for Mertz. Selvom en besparelse først kan komme på tale på længere sigt, kan han allerede nu se hverdagens gevinster.

"Det fungerer godt. Vi har overhovedet ikke haft udfald endnu. Selvom Microsoft har skrevet, at de har haft enkelte udfald, er det altså ikke noget, vi har mærket til. Jeg oplever heller ikke, at der er længere svartider end på det gamle produkt," fortæller Klaus Hermann og fortsætter:

"Tidligere hade vi en ekstern løsning som spamfilter, men det har vi opsagt, for det er integreret i den nye løsning."

Cloud har også begrænsninger

Indtil videre har han kun haft én negativ oplevelse med Office 365:

"Når adgangskoden udløber, får man ikke ordentlig besked. Man får bare at vide, at der ikke kan skabes forbindelse til serveren. Men ellers synes jeg, at det fungerer, som det skal."

Alligevel har controlleren ingen yderligere cloud-planer lige i øjeblikket. Selvom cloud computing har mange fordele, er der nemlig også begrænsninger.

Eksempelvis er det allerede muligt at køre Navision som en cloud-tjeneste, men det er i høj grad en standard-løsning, der ikke passer til mere specifikke behov.

"Det er en mulighed, men vi kører med et branchespecifikt system, så det kommer til at knibe lidt," siger Klaus Hermann.

Læs også:

Google Apps vs. Office 365: Det kan de bruges til

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

It-chef: Det får vi ud af at bruge Googles cloud-mail




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere