Artikel top billede

Din stemme er den nye mus

Smid mus og keyboard ud. Din stemme er det nye sort. Eller?

Måske er det igen tid til at give talegenkendelse en ny chance.

Flere nyheder i år bringer talegenkendelse - voice recognition - tilbage på dagsordenen. Måske med en lys fremtid.

Ikke mindst anført af offentliggørelsen af Apples intelligente stemmestyrede assistent i iPhone 4S i denne måned. Siri får - trods børnesygdomme - rigtige gode anmeldelser for sin evne til at opfatte sammenhænge. 

Hospitaler
har allerede taget talegenkendelse til sig i stor stil og tidligere i år har Ford lanceret talegenkendelse i sine europæiske biler og overlader altså flere kommandoer til stemmen fremfor hånden.

Google gør dig i stand til at tale med japanere

I dag har Google gjort teknologien endnu nemmere at komme i nærheden af.

Med din Android-telefon vil du snart være i stand til at tage til Japan og gøre dig forståelig - uden at kunne et eneste ord japansk.

Fidusen hedder Conversation Mode i Google Translate. Man taler i sin telefons mikrofon. Giver telefonen til sin nye japanske ven, der straks får oplæst en japansk udgave af de danske ord, man har indtalt for få sekunder siden. Japaneren kan gentage manøvren og indtale en besked, som straks oversættes til dansk. Det skriver Google i denne blog.

Parlør-funktionen kan allerede hentes i Android Market. Den findes ikke på dansk.

Dansk Talegenkendelse uden tomme lommer

Netop det lille danske sprogområde er ofte en hæmsko for denne type teknologier på dansk jord, fordi det er meget dyrt at udvikle kunstig intelligens, der kan opfatte vores mumlende gloser.
Google har en mobil søgefunktion, der kan lave stemmeindtalte søgninger på smartphones, men den forstår langt fra alle danske gloser. Det gør en anden digital tolk.

Dragon Dictation fra firmaet Nuance har længe været kendt for en særdeles habil oversættelse fra tale til tekst - på engelsk. Det samme program er nu sluppet løs på dansk. Dog kun til iPhone indtil videre. (Som eksperiment har vi indtalt denne artikel med Dragon Dictation på næste side. Se hvor godt dansk talegenkendelse fungerer anno 2011).

Hvis du har en Android-telefon har Lifehacker samlet en stribe apps, der forsøger at gøre Siri og Dragon Dictation kunsten efter.

Den amerikanske journalist David Pogue fra New York Times hævder i øvrigt, at Apple anvender Nuances teknologi i Siri. Derfor kunne den danske udgave af Dragon Dictation være et tegn på, at Apple meget snart vil være i stand til at introducere en dansk udgave af Siri.

Det er næsten ikke vaporware længere

Allerede ved udgangen af 2010 spåede analytikerne hos Gartner, at talegenkendelse var på vej ud af den såkaldte Hype Cycle.

Der er fem faser i cirklen, og talegenkendelse havde sidste år overstået de første tre faser - blandt andet fasen med "toppunktet for overdrevne forventninger". Ifølge Gartner er talegenkendelse kun et skridt fra at blive brugbart i mange forskellige brancher og produkter.

Men trods gode takter er stadig brug for investering i området. I øjeblikket ville man sagtens kunne komme ud for, at en oversættelse mundede ud i noget lignende den kendte unganske Monty Python-sketch. Se selv et eksempel på næste side.

Bonus: læs denne artikel - indtalt via Dragon Dictation - på næste side.

Artiklen indtalt med Dragon Dictation:

Måske det igen tid til digital genkendelse inden chance flere nyheder i år bringer tale genkendelse tilbage på dagsordenen huske min fremtid ikke mindst anført af offentliggørelsen af Apples intelligente stemmestyret med en iPhone 4 dB mod civile får trods børnesygdomme rigtig gode anmeldelser for sin evne til at opfatte sammenhænge hospitaler har allerede taget til genkendelsen tilsendt stor stil jeg allerede tidligere i år opfordrer til at tale genkendelse i sine europæiske biler og overlader altså flere kommandoer til stemmen fra forholdet

i dag har Google Duty du din endnu nemmere at komme i nærheden af mit igen på en telefon vil du snart være i stand til at tage til Japan og gøre det forståeligt uden at kunne ikke det eneste gode japansk fidusen hedder konf zhen Munk Google træsløjd mand taler i sin telefons mikro giver telefonen til sin nye japanske vil der straks får oplyst en dansk udgave af de danske bruger man har indtil for få sekunder siden japanerne gentagen Jorden og indtale en besked som straks oversættes til dansk det skriver Google i denne blog, fusionen kan allerede indicie Kurt Margit kan findes ikke på dansk

dansksproget er ofte en hæmsko for den type teknologier på dansk jord ikke meget dyrt at udvikle Gustincich endestykke opfatte vores moment koser Google har Mobil sher funktion der kan laves det mentale søgninger på smartphones men den forstår langtfra alle danske gloser dækker en digital tolk, meditation forflyttet nævnt forlænget weekend. Det er stabil oversættelse fra tale til tekst på engelsk sammenrendet muskuløs på dansk borggÅrdsvej får indtil videre Slankewok telefon har life hacker samlet en stribe bands der serveres helt op klokken Ketelsen kunsten efter pausen specialist dk for Newtons love you ikke at Apple anvendelses trilogien i sin Caffe: dansk udgave klokken diktatoren vektoren på at jeg vil meget snart lægestand til at introducere en dansk udgave af sig

allerede ved udgangen af 2010 sproget analytikerne hos Gartner at talegenkendelse var på vej ud af den såkaldte hype cycle kaffepriser i cyklen og til gengæld cyklede til storebror stod de første tre fikser den anden fase med toppunktet får overdrevne forventninger ifølge Gartner er tilgængelig genkendelse kun et skridt fra at blive brugbart i mange forskellige brancher og produkter Petros gode takter Gredstedbro fremstillinger mod




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere