Artikel top billede

Milliard-investering skal give dig 30 Mbit-bredbånd

Omkring 440 milliarder kroner skal kastes i et hurtigt europæisk bredbånd, som skal presse teleselskaberne på deres konkurrenceevne.

EU blæser til storoffensiv på udrulningen af bredbånd i Europa.
 
Således vil EU foreslå investeringer på omkring 70 milliarder kroner til bredbånd, mens EU-Kommissionen forventer, at de privatejede teleselskaber vil kaste yderligere 370 milliarder kroner i bredbåndsudrulningen.
 
I alt forventer EU, at de 440 milliarder kroner skal bruges på bredbånd mellem 2014 og 2020.
 
Det skriver BBC, som forventer, at EU onsdag vil stille forslaget, hvorefter det er op til Europa-parlamentet og Ministerrådet at stemme for eller imod, at 70 milliarder EU-kroner skal bruges på bredbånd over de næste små 10 år.
 
Bondebredbånd og offentlig sektor
De massive udrulninger skal i alle europæiske hjem op og runde 30 megabits per sekund.
 
Dermed er det også meningen, at landområder inden for EU-grænserne skal have hurtige hastigheder, så ingen bliver hægtet af informationsstrømmen uanset bosted.
 
"Europa har brug for det hurtige bredbånd for at gøre vores økonomi mere konkurrencedygtig og skabe job og vækst," forklarer en EU-kilde til BBC.
 
Planen er, at godt 50 milliarder euros skal bruges direkte til de hurtige netværk, mens de resterende knap 20 milliarder euros fra EU skal bruges til tilskud til projekter, der kan medvirke til at skabe et fælles europæisk marked for bredbånds-baserede tjenester, såsom e-sundhed, cybersikkerhed og intelligente energinet - smart grids.
 
Teleselskaberne under pres
En af mellemregningerne i EU-investeringen på bredbånd er, at de etablerede teleselskaber skal presses på deres forretning ved, at energiselskaber og vandforsyningsselskaber også opfordres til at søge om EU-midlerne.
 
Samtidig håber EU, at bredbåndsinvesteringerne helt ude på landet vil kunne udrulles sideløbende med, at de europæiske stater introducerer et væld af services, der kan virke både internt og på tværs af det europæiske kontinent.
 
Det er dog tvivlsomt, hvor meget Danmark i første omgang vil komme til at mærke både EU-midler og de heftige udrulningsplaner.

Det skyldes, at forrige regering allerede har lovet, at alle danskere skal have 100 megabit-bredbånd inden 2020, selvom den nuværende regering skød planerne ned som uambitiøse. 

Socialdemokraterne havde således i 2007 planer om, at alle danskere skal have 100 megabit per sekund allerede i 2015.
 
Landets nuværende uddannelsesminister, Morten Østergaard (R), mente i stedet, at 80 procent af danskerne bør nå EU-målet om 30 megabit per sekund allerede i 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere