Artikel top billede

Sådan vil Google få dig til at bruge Google+

Googles Larry Page har fremlagt en storstilet plan med Google+, der handler om langt mere end blot sociale netværk.

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta

Computerworld News Service: Glem alt om opbygningen af et populært socialt netværk. Googles CEO, Larry Page, vil bruge Google+ som platform til at forandre hele Google-oplevelsen.

Det mål fortalte Page om under en telefonkonference med analytikere i forbindelse med offentliggørelsen af Googles regnskab for tredje kvartal torsdag.

Da Page havde fremlagt selskabets omsætningsforøgelse på 33 procent i forhold til samme periode sidste år, vendte han opmærksomheden mod Google+ og fremhævede, at det sociale netværk nu har over 40 millioner brugere, der tilsammen har uploadet 3,4 milliarder billeder, mens dets designere har tilføjet 100 funktioner i løbet af netværkets første tre måneder.

Det handler Google+ i virkeligheden om

Og så var det, at Page forklarede, at hans mål med Google+ rækker langt ud over alt dette.

"Vores ultimative mål er at transformere den samlede Google-oplevelse, gøre den smuk i sin enkelhed, næsten 'automagisk,' fordi vi forstår, hvad du vil, og kan levere det øjeblikkeligt," lover Page.

"Det indebærer, at vi indbygger identitet og deling i alle vores produkter, så vi får opbygget et rigtigt forhold til vores brugere. Deling på nettet vil på alle fronter blive ligesom at dele oplysninger i virkeligheden."

At Google+ eller dele af det bliver indbygget i andre services fra Google, bør give brugerne mere relevante søgeresultater og annoncer, tilføjer han.

Hans kommentarer rejser spørgsmålet om, præcist hvordan Google+ vil blive brugt til at transformere andre services fra Google - og Google selv.

Bedre muligheder for samarbejde

"Jeg tror, at Google med Google+ nu er på vej mod en brugeroplevelse, der eksisterer på tværs af alle de forskellige produkter, og som binder dem sammen på meningsfulde måder ved hjælp af aktivitetsstrømme, underretninger, anbefalinger, sociale grafer og den slags," vurderer Bradley Shimmin, det er analytiker hos CurrentAnalysis.

"Google kan bryde funktionerne fra Google+ op og bruge dem til at give sine forskellige produkter flere samarbejdsmæssige egenskaber."

"Jeg synes, at Google allerede har taget flere skridt i den retning ved at forbinde Google+ til +søgnings-servicen," tilføjer Shimmin. "Det er den rigtige retning for selskabet."

Analytiker Ray Valdes fra Gartner forestiller sig, at Google vil tage mekanismerne fra netværkets sociale infrastruktur - identitet, profiler, forbindelser, grupper eller netværk af kontakter, messaging og gruppevideochat - og anvende dem i andre af sine services.

Det ville give alle Googles produkter en fælles grund og give brugerne en nem måde at sammenkæde de forskellige oplevelser på.

"Vi kan forvente at se Googles produkter lige fra YouTube til Maps og Søgning få tilføjet en social dimension," vurderer Valdes. "Det er i hvert fald visionen. Så må vi se, hvor hurtigt og hvor godt de formår at føre denne vision ud i livet."

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta

Vil lave et Google+ for virksomheder

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta

En af vejene til at indbygge Google+ i andre services går gennem de store virksomheder.

Google har arbejdet hårdt på at få en fod inden for døren hos de store virksomheder ved hjælp af Google Apps og Docs. Lige siden Google lancerede sit sociale netværk i juni, har brancheanalytikerne forventet, at selskabet ville lancere en udgave af Google+ til brug i store virksomheder, hvor det sociale netværk kunne anvendes af erhvervsbrugere som værktøj til samarbejde og kommunikation.

Pages kommentarer torsdag passe perfekt ind i disse forventninger.

"Det kan være, at han taler om at bygge Google Apps og Google+ sammen for derved at præsentere Google+ som et socialt netværksagtigt samarbejdssystem til store virksomheder," bemærker analytiker Dan Olds fra The Gabriel Consulting Group.

"Det er svært at sige præcist, hvad planen er, men under alle omstændigheder er det nødvendigt at få den søsat og ud på markedet for at øge eller i det mindste fastholde det momentum, de har lige nu."

Det kan dog opsummeres meget enkelt, hvad Google sigter efter: Større involvering af brugerne, der skal bruge mere tid på Googles services. Da Facebook snupper mere og mere af brugernes tid online, er Google nødt til at være mere tillokkende for brugerne, og det kan måske lade sig gøre ved at gøre sine produkter mere sociale og mere indbyrdes forbundne.

"Larry Page har nu tydeligere understreget et strategisk mål, som Google længe har efterstræbt - at øge engagementet hos brugerne," siger Hadley Reynolds, der er analytiker hos IDC.

"Oplevelser af en højere kvalitet kan muligvis få folk til at bruge mere tid på Google, hvilket vil skabe mere data, gøre personligt tilpasset søgning mere tillokkende, resultere i en visning af mere relevante annoncer og skabe en god cirkel for Googles forretningsaktiviteter. Spørgsmålet er dog, om Google formår at opnå dette mål."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere