Artikel top billede

Sådan undgår du at drukne i en syndflod af mails

Så let er det at få ryddet op i indbakken og afmeldt alle de irriterende nyhedsbreve.

Sådan undgår du at drukne i en syndflod af mails

"Ding," siger det.

Suk, der er kommet endnu en mail.

Og ofte er det med god grund, at vi sukker. For alt for mange af de mails, der havner i vores indbakke, er ligegyldige mails, der er med til at drukne de vigtige mails i et stort hav af spam og ligegyldighed.

Ofte kan det virke som det rene sisyfos-arbejde at rydde op i de mange ulæste beskeder, fordi lige så snart vi har arkiveret den sidste mail, begynder det igen at vælte ind med nye mails.

Men vi har fundet en række internettjenester, der kan hjælpe dig med at få sat skik på din indbakke.

Unsubscribe.com - afmeld nyhedsbreve med et klik

Du skal reducere antallet af indkomne mails.

Det er det første skridt på vejen til en ren indbakke. 

Start med dine nyhedsbreve. Du modtager sandsynligvis en del nyhedsbreve, som du aldrig læser, men på et tidspunkt er kommet til at tilmelde dig.

Her er der kun én ting at gøre: Få dem afmeldt.

I de fleste nyhedsbreve kan du finde et link, som du kan klikke på for at afmelde dig. Men ofte er linket skrevet med små skrifttyper og godt camoufleret langt nede i teksten.

Et klik er nok

Men med servicen Unsubscribe bliver det betydeligt lettere at afmelde nyhedsbreve. Med Unsubscribe installerer du et såkaldt plugin, der placerer en lille unsubscribe-knap i dit mailprogram eller på den hjemmeside, hvor du tjekker din mail. 

Når du modtager et uønsket nyhedsbrev, åbner du blot mailen og klikker på knappen. Voila - nu er du afmeldt.

Unsubscribe er gratis og virker med webmails som Gmail, Hotmail og Yahoo-mail samt mail-klienter som Outlook og Apple Mail.

The Email Game - spil dig til en ren indbakke

Det er ikke sjovt at klikke sig gennem hundredvis af ulæste e-mails, hvor af det meste er ligegyldigheder.

Men det skal der ændres på, mener skaberne af The Email Game, der også står bag tjenesten Boomerang, som vi tidligere har omtalt.

Som navnet antyder er The Email Game opbygget som et spil, hvor du skal nå til bunden af stakken af ulæste mails inden for en tidsgrænse.

Før tiden udløber, skal du indsamle så mange point som muligt. Eksempelvis bliver det belønnet med 75 point, når du arkiverer en mail, mens du bliver frataget 25 point, hvis du vælger ignorere en mail og springe videre til den næste i bunken.

Sjovt, effektivt og trættende

The Email Game er en sjov og effektiv måde at tjekke mails på. Det tvinger dig til at tage hurtige beslutninger, og du undgår at dvæle for længe over en mail, men omvendt er der også en risiko for, at du kommer til at tage lidt for hurtige beslutninger.

Derudover skal du nok også forvente, at du bliver træt af The Email Game i løbet af et par dage.

Spillet er gratis, hvis du bruger Gmail og Google Apps, mens det koster cirka 110 kroner (20 dollar) at få lov at bruge det med Outlook.

Du finder The Email Game på adressen emailga.me.

OtherInbox - gør automatisk rent i indbakken

Det er fristende at gå slette-amok i indbakken. Men vi får også mange mails, som vi ikke gider læse, men som vi gerne vil beholde og fortsætte med at modtage.

Det kan være kvitteringer fra vores indkøb i iTunes eller hos Amazon, mails fra Facebook eller nyhedsbreve, som vi kun læser en gang imellem.

Her kan du bruge servicen OtherInbox, der sørger for at få ryddet den type mails af vejen på en måde, så du kan finde dem igen, men så de ikke spærrer fra de mails, som du modtager fra rigtige mennesker.

Ryder automatisk op i indbakken

OtherInbox virker med Hotmail, Gmail og Yahoo-mail og kan organisere og sortere alle dine mails automatisk.

Alle dine mails bliver automatisk placeret i nyoprettede foldere med navne som
social networking, shopping og news. Servicen er ret effektiv til at identificere og placere dine mange mails i de rigtige foldere, hvilket sandsynligvis skyldes, at den kan trække på data fra sin cirka en million andre brugere, der sikkert modtager mange af de samme nyhedsbreve, som du gør.

Du skal dog forberede dig på en del ventetid. OtherInbox tog flere timer om det, da den første gang skulle gennemgå og sortere denne skribents Gmail-konto, der gemmer på mere end 3 gigabyte mails.

Ud over den indledende sortering foretager OtherInBox hver dag en oprydning i din mail, hvor dine ny-indkomne mails vil blive placeret i de rigtige foldere.

En anelse utrygt

Alt i alt er vores vurdering, at OtherInbox er et fint værktøj til at rydde op i indbakken med, hvis du ikke selv orker at bruge tid på at oprette filtre og mapper.

Men vi må også erkende, at selv om OtherInbox umiddelbart virker som et hæderligt foretagende, er vi ikke helt trygge ved tanken om at give andre folk adgang til vores indbakke. 

OtherInbox oplyser selv, at virksomheden blandt andet tjener sine penge på at sælge anonymiserede data om brugernes e-mail-vaner til andre virksomheder.

Læs også:
Sådan undgår du at ende i en fatal e-mail krig
Se hvordan du sender mails, mens du sover




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere