Artikel top billede

Derfor lever den stationære pc stadig

HP argumenterer for, hvorfor den stationære pc har en fremtid i de små og mellemstore virksomheder.

Læs også:

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug

Computerworld News Service: Analytikere og andre observatører, der ikke er uden økonomiske interesser i it-branchen, har i kølvandet på tablet-pc-revolutionen forkyndt, at "pc-æraen" er slut.

Men pc-markedet er dog stadig robust, fastholder Hewlett-Packard, der er klar med en ny desktop-løsning målrettet små og mellemstore virksomheder (SMV'er).

HP er ironisk nok en af de leverandører, der tilsyneladende er ved at bakke ud af pc-markedet. Selskabet offentliggjorde tidligere i år sin hensigt om enten at afhænde eller udskille sin lavt indtjenende pc-forretning for i stedet at fokusere på de mere profitable forretningsmuligheder inden for software og services.

Der er dog sat spørgsmålstegn ved den strategi, efter en ny topchef i sidste uge tog roret. Indtil videre fortsætter HP's Personal Systems Group under alle omstændigheder med at imødekomme behovet i markedet.

Selskabets seneste løsning, HP Pro 3400-serien af microtower-pc'er til erhverv, er målrettet SMV-markedet.

"Der er tale om en opdatering af den lave ende af vores løsning til SMV," fortæller Peter Wong, der er kategorichef for SMV hos HP Canada. 

Sådan ser en stationær ud i 2011

3400-serien understøtter anden generation af Intels Core-processorer og er tilgængelig i konfigurationer med Core i3, i5 og i7. Den understøtter op til otte gigabyte RAM og fås med en harddisk på op til en terabyte samt HP's ProtectTools til SMV'er.

"Den ser anderledes ud end den forrige model," siger Wong. "Den er slankere og mere blank; vi har opdateret udseendet."

Wong tilføjer, at HP forventer fortsat stærke salgstal for og en god efterspørgsel på desktoppe både i markedet for SMV'er og for de store virksomheder.

"Vi synes, det er en lille smule overraskende, at desktoppen stadig står rimelig stærkt på trods af bevægelsen mod mobilitet og tablet-pc'er," påpeger Wong. "Jeg tror, at kunderne er ude efter noget, der bliver på kontoret, så de ikke skal bekymre sig om sikkerhed. Det er ikke alle, der er enige i opfattelsen af, hvor værdifuldt det er at kunne flytte maskinen væk fra skrivebordet."

Derudover tilbyder desktoppene en robusthed og udvidelsesmulighed, som ikke er til stede i bærbare, med billigere opgradering af RAM og harddiske og flere muligheder for opgradering af andre komponenter såsom grafikkortet, hvilket betyder, at en virksomhed kan få mere liv ud af en desktop end af en bærbar.

"Vi vil stadig fremover se desktoppene spille en dominerende rolle i branchen," vurderer Wong. "Idet økonomien ikke er alt for god, vil virksomhederne være ude efter at få mere for pengene."

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere