Artikel top billede

Ib Kunøe: Her er min plan med mit nye teleselskab

It-milliardæren Ib Kunøe fortæller, hvorfor han nu pludselig vil lave et teleselskab.

For Atea-ejer og it-rigmanden Ib Kunøe er det en naturlig udvikling, at it-forhandleren nu også vil levere mobiltelefoni.

Det fortæller han til Computerworld, der fanger ham på mobiltelefonen på vej til jagt.

"Jeg sidder i en jagtvogn, så du må acceptere at der er lidt larm," siger Ib Kunøe.

Herefter fortæller han om baggrunden for at stifte det nye teleselskab, der i sidste ende skal opruste Atea-sælgernes ammunitionsbeholdning, når de kommer ud til kunderne i hele Norden.

Faktisk er der tale om en nødvendig udvikling for it-forhandleren Atea i takt med, at mobility vinder frem.

"For os som it-forhandler skal vi følge med den naturlige udvikling inden for it-infrastrukturen. Så på en eller anden måde er vi nødt til at være med," fortæller Ib Kunøe.

"Vi har måske været lidt længe undervejs," siger han fra jagtvognen, hvor der i baggrunden kan høres højlydte grin og tydeligvis høj stemning.

"Du kan godt høre, det går lystigt til," siger it-rigmanden og fortsætter: 

"Vi har arbejdet med det her længe, og der har været mange modeller på bordet," fortæller han videre.

Ib Kunøe røber, at de strategiske overvejelser blandt andet er gået i retning af, hvordan Atea skal samarbejde med de store teleselskaber som TDC med videre.

"Det kunne have været endt med en white-label-løsning, ligesom overvejelserne gik på hvem, der skulle eje kunderne," fortæller Atea-manden.

Tæt samarbejde med telegiganter

Udgangen bliver, at det nye selskab, der kommer til at bære navnet Atea Tele, kommer til at arbejde med teleselskabernes engrosafdeling. 

"De vil så sælge til os til nogle fornuftige og forhåbentlig konkurrencedygtige priser," siger Ib Kunøe.

Samtidig beroliger han de store teleselskaber, der netop er kommet af med pris-presseren Onfone. 

"Vi er i tæt samarbejde med alle de store teleselskaber i forvejen, så vi skulle meget gerne have en rolig og kontrolleret opbygning af det her," fortæller Ib Kunøe.

Rigmanden, der med milliardkoncernen Atea i ryggen selv har en del muskler at spille med, erkender dog, at Atea med den nye satsning naturligvis bliver konkurrenter med nogle af landets store teleselskaber.

"Vi bliver selvfølgelig konkurrenter, men vi bruger jo også deres net."

"Men det er vigtigt for mig at understrege, at det her er en almindelig del af vores forretning," siger Atea-ejeren.

Dermed afviser han også blankt at være i gang med at opbygge et nyt Onfone. 

"Det er jo ikke sådan, at vi skal sælge vores telefonselskab på et eller andet tidspunkt," siger Ib Kunøe direkte.

Samtidig kan de etablerede huse ånde lettet op, når det gælder mulige prisdump i markedet.

"Den uro, der har været hos teleselskaberne, som siger, 'hvad fanden, går de nu ind og laver et billigt produkt i erhvervsmarkedet.' Det er slet ikke det, vi gør. Vi skal have konkurrencedygtige priser. Og det er det," slår Ib Kunøe fast.

Avancerede mobil-betalinger

Desuden peger han på, at det nye selskab skal specialisere sig i noget ikke så mange kan tilbyde i dag, nemlig avanceret split-billing.

Her kommer to andre Kunøe-selskaber på banen, nemlig Belle Balance A/S og CD Rator A/S, der hver især skal hjælpe det nye teleselskab på vej.

Ib Kunøe forklarer, at Atea som forhandler således skal kunne tilbyde kunderne, at de kan lave for eksempel avanceret split-billing, hvor man betaler på mobilen for parkering i arbejdstiden, giver donation til Røde Kors som privatperson, men hvor arbejdsgiveren kan splitte regningen op i privat og arbejdsrelateret.

Kendskabet til markedet ligger ikke Ib Kunøe fjernt, da han for syv år siden var med til at sælge Telmore til TDC.

"Sådan er det," opsummerer Ib Kunøe hele snakken om det nye mobilselskab, inden han igen slutter sig til jagtselskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere