Artikel top billede

Sådan får du den bedste cloud-sikkerhed

Amazon, IBM og Rackspace har klare - og forskellige - holdninger til sikkerhed og pålidelighed i skyen.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Computerworld News Service: Sikkerhed er ofte blevet fremhævet som en af de største bekymringer ved cloud computing, siden konceptet begyndte at få fodfæste, og sikkerhed er stadig en central problemstilling for udviklerne, understreger IBM.

Chefer fra IBM og Amazon diskuterede sikkerhedsproblemstillinger angående cloud computing under en paneldebat ved konferencen ZendCon 2011 i Santa Clara i Californien.

Overgangen fra dedikerede faciliteter til et delt miljø i skyen betyder, at udviklerne er nødt til at indbygge en ordentlig sikkerhed i deres applikationer, fremhæver Mac Devine, der er distinguished engineer hos IBM.

Stol aldrig på cloud-leverandøren

Udviklerne kan ikke nøjes med at antage, at leverandører af offentlige clouds sørger for sikkerheden, advarer han: "Her kan man ikke længere stole på, at 'OK, der er da i hvert fald ingen, der kommer om bag min firewall'."

"Man er nødt til at tænke anderledes. Det er et delt miljø," siger han. Der følger risici med de muligheder for samarbejde, som skyen giver, tilføjer Devine.

Til det svarer Jeff Barr, der er senior web services-evangelist hos cloud-leverandøren Amazon Web Services: "Jeg er enig i, at man er nødt til at tænke over sikkerheden, men på den anden side får man også i praksis en infrastruktur, der i forvejen har et indbygget fokus på sikkerhed."

Derfor kan udviklerne bedre fokusere på sikkerhed på applikationsniveau, påpeger Barr.

Sikkerhed og pålidelighed er nok de to højeste prioriteringer hos Amazon, forsikrer Barr. Amazon har sikkerheds-certificeringer såsom ISO 27001 og SAS 70, oplyser han og tilføjer, at store cloud-leverandører kan gennemføre dyre langsigtede investeringer i sikkerhed, som for andre er uden for rækkevidde.

Dertil bemærker Devine, at leverandører af cloud-infrastruktur kan tilbyde regulatorisk compliance og driftssikkerhed. I visse tilfælde er sikkerheden bedre i skyen end i lokale systemer, hævder han.

SQL-problemer i skyen

Deltagerne i paneldebatten kom også ind på brugen af SQL og database-forbindelse i skyen. SQL som et designmønster til storage "er ikke ideel til cloud-formål," vurderer Adrian Otto, der er senior teknisk strateg for Rackspace Cloud.

Han beskriver problemer vedrørende SQL som "typisk den største flaskehals" for elasticitet i skyen. Elasticitet betyder, at applikationerne tager flere eller færre applikations-servere i brug alt efter behov.

Otto anbefaler, at udviklere, der ønsker elasticitet, bruger en decentraliseret datamodel, der kan skaleres horisontalt. "Det er ikke SQL i sig selv, der er problemet. Problemet er rækkeorienterede data i applikationerne," hvilket skaber flaskehalse med hensyn til ydelsen, forklarer Otto.

Udviklerne bør ifølge Barr ikke knytte sig til de individuelle ressourcer i en cloud:

"Man er nødt til at se på dem som grundlæggende midlertidige og udskiftelige."

En person fra publikum rejste spørgsmålet om svingende I/O i skyen. Barr antydede i den forbindelse, at Amazon arbejder på forbedringer på dette område, men afviste dog at løfte sløret for noget konkret.

"Vi forsøger hele tiden at gøre alting bedre."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere