Artikel top billede

Telefonregning på over en million efter dataroaming i ferien

Kvinde får millionregning, efter hendes søn har haft telefonen med på udlandsferie i to uger.

Computerworld News Service: Det skorter ikke på vandrehistorier om mobilabonnenter, der får astronomiske regninger, men det blev lige lovlig virkeligt for en kvinde i Florida, da hun fandt ud af, at det ikke var en faktureringsfejl, at hendes telefonregning en måned løb op på over en million kroner.

Et nyhedsindslag på tv-stationen WSVN-TV i Miami beskriver, hvordan Celina Aarons, der er kunde hos T-Mobile, fik sit livs chok, da hun i stedet for en normal regning for august på omkring 900 kroner for sit telefon- og dataabonnement modtog en regning på 43 sider og et syvcifret beløb (hvis man regner i danske kroner).

Regningen på omkring 1.080.000 kroner - helt præcist 201.005,44 dollar - viste sig at stamme fra kvindens søn, der havde været på to ugers ferie i Canada, hvor han havde sendt over 2.000 sms'er og downloadet adskillige store videofiler til dataroaming-priser, hvilket alene stod for omkring 30.000 kroner på regningen.

Det ville i sig selv være slemt nok, men derudover lod teenageren uforsætligt telefonen være tilsluttet internettet i hele perioden, hvilket altså tilføjede yderligere over en million kroner i roaming-afgifter.

Da Aarons spurgte sit telefonselskab, om ikke der var en fejl i regningen, fik de ubehagelige realiteter hende til at sætte spørgsmålstegn ved retfærdigheden i T-Mobiles politik angående fakturering.

"Jeg spurgte, om de ikke burde have oplyst mig som indehaver om det, og til det svarede de: 'nej, vi respekterer kundernes privatliv'. Hvad mener de med privatliv? Det er mit eget abonnement," udtaler hun til tv-stationen.

"Åh gud, min fremtid er væk, nu er det sket. Det er det eneste, jeg kan tænke på. Mit liv er forbi. Jeg kan ikke gøre noget, det er forbi." Sådan beskriver kvinden sine første reaktioner, da hun fandt ud af, hvordan det hang sammen.

Der er intet i Floridas lovgivning, der kræver, at teleselskaber underretter abonnenter om det, hvis en regning er ved at løbe langt over det normale månedlige forbrug. T-Mobile hævder dog at have sendt sms'er til telefonen om, at roaming burde slås fra.

T-Mobile har siden indvilliget i at frafalde krav om betaling af langt størstedelen af regningen, hvis Aarons blot betaler omkring 13.500 kroner i løbet af de næste seks måneder. Det efterlader stadig en lettet kunde med en stor regning og en god historie at fortælle videre.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere