Artikel top billede

Visa og Mastercard aflurer dine køb til brug i reklamer

Mastercard og Visa har planer om at anvende oplysninger om kreditkort-køb til målrettede online-reklamer. Visa søger at patentere forbruger-profilering.

Google, Facebook, Amazon og andre netbaserede selskaber tjener allerede gode penge på oplysninger om netbrugeres adfærd.

Nu vil de to store kreditkortselskaber Mastercard og Visa på tilsvarende vis anvende deres oplysninger om kreditkortbrugeres adfærd til at tjene ekstra penge.

Ved at kombinere oplysninger om aktuelle køb på nettet og i fysiske forretninger ser de to kortselskaber helt nye muligheder for en detailprofilering af forbrugerne, der kan anvendes til målrettede online-reklamer.
 
Det er The Wall Street Journal (WSJ), der rapporterer, at Mastercard og Visa har planer om at anvende data om kreditkortbrugeres købsadfærd til markedsføring på nettet.

Mastercards planer om profilering

WSJ har fået fingre i en præsentation fra Mastercard, der viser, hvorledes en kreditkortbrugers indkøb kan bruges til at kortlægge forbrugerens livsstil. Ideen er, at danne en detaljeret profil, der kan anvendes til at målrette annoncer til forbrugeren.

"Kombinationen af den faktiske købsadfærd med attitudemæssige og demografisk information giver en uovertruffen forståelse af forbrugeren," hedder det blandt andet på en slide fra præsentationen.

På en anden slide hedder det:

"Mastercard har omfattende data og analytics, der muliggør en præcis forbrugermålretning. Vi har meget stor erfaring med tredjeparts-samarbejde så anonymiserede købsattributter kan sammenkædes med forbrugernavne og -adresser."
 
Mastercard oplyser til The Wall Street Journal, at præsentationen er fra april måned og blev brugt i "undersøgende konversationer". Planerne blev skrinlagt, da de ville have afsløret for meget om individuelle personer.

Mastercard oplyser også, at firmaets produktstrategi har "udviklet sig betydeligt" siden da.

Visa patenterer forbrugerprofilering

Et andet stort kreditkortselskab i form af Visa er også igang med at undersøge mulighederne for at kombinere reel købsinformation med annonceprofilering. Det ses blandt andet af nogle af de patentansøgninger, som Visa har sendt til det amerikanske patentkontor. Blandt andet patentansøgningen "Systems and Methods to Deliver Targeted Advertisements to Audience" publiceret 14. april 2011.

Her hedder det på patentansøgningens side 11:

"I FIG. 1, genererer profil-generatoren (121) transaktionsprofiler (127) baseret på transaktionsdata (109), konto-data (111), og/eller andre data, som ikke-transaktionsdata, ønskelister, information fra købmænd, addresse information, information fra sociale netværk, information fra kreditoplysningsbureauer, information fra søgemaskiner, information om forsikringskrav, information fra DNA databanker, og andre eksempler diskuteret i U.S. patent-ansøgningen Ser. No. 12/614,603, registreret 9. November 2009 med titlen "Analyzing Local Non-Transactional Data with Transactional Data in Predictive Models"

Den omtalte figur 1 kan ses her

En talskvinde fra Visa oplyser til WSJ, at Visa "løbende vurderer sine strategier inklusive måder trend data kan hjælpe med at skabe mere effektive online reklamer." Hun ønsker dog ikke at diskutere "Visas intellektuelle rettigheds-strategier" i detaljer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere