Facebook bygger super-datacenter i Sverige

Facebook bygger et gigantisk datacenter i svenske Luleå tæt ved polarcirklen.

Annonce:
Annonce:
Nu har Facebook for første gang bekræftet planerne om at bygge et meget stort datacenter i nordsvenske Luleå. Ifølge avisen The Telegraph bliver planerne præsenteret på et pressemøde i Sverige senere i dag. Det kolde vejr har trukket Facebook til Luleå, som ligger meget tæt på polarcirklen.

I Luleå ligger gennemsnitstemperaturen kun på 2 C, og den har ikke været over 30 C i mere end 24 timer siden 1961.

The Telegraph beskriver det kommende Facebook-anlæg som en "miniby" og fortæller at der er tale om Facebooks første serverfarm uden for USA.

"Klimaet betyder at de kan nøjes med at bruge luft til at køle serverne," siger Mats Engman, der er direktør for Aurorum Science Park i Luleå.

Facebook skal bygge tre serverhaller med et samlet areal der svarer til 13 fodboldbaner. Det samlede strømforbrug anslås til 120 megawatt - eller nok til at forsyne 16.000 husholdninger.

Det anslås at Facebook investerer et sted mellem 3 og 4 milliarder kroner i sit nordsvenske datacenter. Elregningen bliver på næsten en halv milliard kroner om året.

Ifølge Mats Engman kan området byde på en meget stabil elforsyning, der er bygget til den lokale mineindustri, og der er gode fiberoptiske forbindelser til omverden. Elektriciteten kommer fra dæmninger i nærheden af byen.

"Luleå-floden producerer dobbelt så meget elektricitet som Hoover-dæmningen, så 50 procent bliver eksporteret til omverden. Der er et overskud af energi, og vi kan nemt forsyne flere datacentre i området," siger Engman.

Det sociale netværk har ifølge avisen overvejet mere end 40 forskellige placeringer i Sverige, inden man kom frem til to muligheder, Luleå og Östersund i det centrale Nordsverige. Men det blev altså Luleå, der vandt.

Facebook er ikke de første, der flytter til den kolde nord. Tidligere i år har Google åbnet et nyt super-datacenter i finske Hamina. Microsoft har angiveligt forhandlet om at placere sine servere i Sibirien, men planerne blev aldrig til noget.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
  • Alle artikler om:
  • ComON
IT-JOB

Senior Software Developer (Video)
Laerdal Copenhagen A/S


Frontend-ekspert
Silkeborg Data


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
DS-Display A/S
Distributør af AV-udstyr, Projektorer, Interaktive tavleløsninger, Videokonference, Storformatprint og -scan samt relateret tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
Har du styr på IT sikkerheden?

Hvad gør din virksomhed for at lukke døren for hackere? Og ved du hvad dine IT konsulenter foretager sig på dit netværk? Flere "devices" på netværket og flere konsulenter til at servicere dem eksponerer dit netværk for cyber trusler. Hør mere om Vendor Risk Management og sikker remote access på dette How To? Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 Ballerup100% Flash storage i datacentret

Er du interesseret i at høre, hvordan Rambøll har sikret at selskabets 10.000 medarbejdere har fået 10 gange hurtigere tilgang til information, øget effektiviteten og sparet penge? Så skal du deltage på dette formiddagsseminar. Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 BallerupMicrosoft SharePoint

Samarbejds-, intranet- og hjemmesideværktøjet SharePoint er populært i mange virksomheder. Brug en formiddag i samarbejde med Computerworld og hør fra specialister og konkrete cases hvorfor SharePoint er interessant for dig - og hvordan du kan bruge SharePoint i din virksomhed. Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 Ballerup


Computerworld
Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse
Interview: Efter fire måneder på posten rykker Ateas nye direktør, Morten Felding, helt rundt på det store selskab. Omstruktureringen koster kendt direktør jobbet. Se hvad Morten Feldings plan er.
CIO
It-projekterne fejler igen og igen: Forklaringen er ganske pinlig
It skal skabe mere effektive virksomheder og offentlige institutioner, men ender alt for ofte med at skabe problemer. Forklaringen bør give røde ører.
Comon
Chrome-browseren kommer nu i 64-bit version: Derfor skal du opdatere
En af verdens mest populære browsere har altid haft et problem: Det fandtes kun i en 32-bit version. Men nu er Chrome 64-bit endelig kommet ud af beta og er uden tvivl en opdatering værd.
Channelworld
Installers' konkurs sender 25 it-folk hjem uden løn
Et halvt år med underskud på driften og millionslagsmål med en kunde tømte kassen hos it-firmaet Installers, som nu har kastet håndklædet i ringen.
White paper
Bedre styring af datacentret
Asset management-løsninger fra Avocent gør det muligt automatisk at følge, vurdere, kontrollere og effektivt udnytte datacentrets aktiver.


Log ind
x
E-mail
Kodeord