Facebook bygger super-datacenter i Sverige

Facebook bygger et gigantisk datacenter i svenske Luleå tæt ved polarcirklen.

Annonce:
Annonce:
Nu har Facebook for første gang bekræftet planerne om at bygge et meget stort datacenter i nordsvenske Luleå. Ifølge avisen The Telegraph bliver planerne præsenteret på et pressemøde i Sverige senere i dag. Det kolde vejr har trukket Facebook til Luleå, som ligger meget tæt på polarcirklen.

I Luleå ligger gennemsnitstemperaturen kun på 2 C, og den har ikke været over 30 C i mere end 24 timer siden 1961.

The Telegraph beskriver det kommende Facebook-anlæg som en "miniby" og fortæller at der er tale om Facebooks første serverfarm uden for USA.

"Klimaet betyder at de kan nøjes med at bruge luft til at køle serverne," siger Mats Engman, der er direktør for Aurorum Science Park i Luleå.

Facebook skal bygge tre serverhaller med et samlet areal der svarer til 13 fodboldbaner. Det samlede strømforbrug anslås til 120 megawatt - eller nok til at forsyne 16.000 husholdninger.

Det anslås at Facebook investerer et sted mellem 3 og 4 milliarder kroner i sit nordsvenske datacenter. Elregningen bliver på næsten en halv milliard kroner om året.

Ifølge Mats Engman kan området byde på en meget stabil elforsyning, der er bygget til den lokale mineindustri, og der er gode fiberoptiske forbindelser til omverden. Elektriciteten kommer fra dæmninger i nærheden af byen.

"Luleå-floden producerer dobbelt så meget elektricitet som Hoover-dæmningen, så 50 procent bliver eksporteret til omverden. Der er et overskud af energi, og vi kan nemt forsyne flere datacentre i området," siger Engman.

Det sociale netværk har ifølge avisen overvejet mere end 40 forskellige placeringer i Sverige, inden man kom frem til to muligheder, Luleå og Östersund i det centrale Nordsverige. Men det blev altså Luleå, der vandt.

Facebook er ikke de første, der flytter til den kolde nord. Tidligere i år har Google åbnet et nyt super-datacenter i finske Hamina. Microsoft har angiveligt forhandlet om at placere sine servere i Sibirien, men planerne blev aldrig til noget.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
  • Alle artikler om:
  • ComON
IT-JOB
Project Manager
Laerdal Copenhagen A/S


Solutions Development Manager
Logos Smart Card A/S / Logos SolvoSe flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Acinta ApS
Udvikling og salg af software til ledelsesrapportering og dataanalyse i mindre og mellemstore virksomheder - primært handel, produktion og service.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord