Facebook bygger super-datacenter i Sverige

Facebook bygger et gigantisk datacenter i svenske Luleå tæt ved polarcirklen.

Annonce:
Annonce:
Nu har Facebook for første gang bekræftet planerne om at bygge et meget stort datacenter i nordsvenske Luleå. Ifølge avisen The Telegraph bliver planerne præsenteret på et pressemøde i Sverige senere i dag. Det kolde vejr har trukket Facebook til Luleå, som ligger meget tæt på polarcirklen.

I Luleå ligger gennemsnitstemperaturen kun på 2 C, og den har ikke været over 30 C i mere end 24 timer siden 1961.

The Telegraph beskriver det kommende Facebook-anlæg som en "miniby" og fortæller at der er tale om Facebooks første serverfarm uden for USA.

"Klimaet betyder at de kan nøjes med at bruge luft til at køle serverne," siger Mats Engman, der er direktør for Aurorum Science Park i Luleå.

Facebook skal bygge tre serverhaller med et samlet areal der svarer til 13 fodboldbaner. Det samlede strømforbrug anslås til 120 megawatt - eller nok til at forsyne 16.000 husholdninger.

Det anslås at Facebook investerer et sted mellem 3 og 4 milliarder kroner i sit nordsvenske datacenter. Elregningen bliver på næsten en halv milliard kroner om året.

Ifølge Mats Engman kan området byde på en meget stabil elforsyning, der er bygget til den lokale mineindustri, og der er gode fiberoptiske forbindelser til omverden. Elektriciteten kommer fra dæmninger i nærheden af byen.

"Luleå-floden producerer dobbelt så meget elektricitet som Hoover-dæmningen, så 50 procent bliver eksporteret til omverden. Der er et overskud af energi, og vi kan nemt forsyne flere datacentre i området," siger Engman.

Det sociale netværk har ifølge avisen overvejet mere end 40 forskellige placeringer i Sverige, inden man kom frem til to muligheder, Luleå og Östersund i det centrale Nordsverige. Men det blev altså Luleå, der vandt.

Facebook er ikke de første, der flytter til den kolde nord. Tidligere i år har Google åbnet et nyt super-datacenter i finske Hamina. Microsoft har angiveligt forhandlet om at placere sine servere i Sibirien, men planerne blev aldrig til noget.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
  • Alle artikler om:
  • ComON
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
Få et bedre og mere effektivt datacenter

It-chefens måske vigtigste opgave er hele tiden at vælge den mest optimale måde at håndtere virksomhedens data på - herunder at vælge hvor og hvordan virksomhedens data skal behandles. Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 BallerupCloud Masterclass

Bliv klædt på til at træffe dine egne beslutninger om brugen af cloud-løsninger. Kom til Computerworld Cloud Masterclass og hør danske cases og internationale eksperter fra IBM, Microsoft og Amazon. Læs mere

Park Inn Radisson - 2300 KøbenhavnHar du styr på IT sikkerheden?

Hvad gør din virksomhed for at lukke døren for hackere? Og ved du hvad dine IT konsulenter foretager sig på dit netværk? Flere "devices" på netværket og flere konsulenter til at servicere dem eksponerer dit netværk for cyber trusler. Hør mere om Vendor Risk Management og sikker remote access på dette How To? Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 Ballerup


Computerworld
TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre
Der er kun én løsning på den pressede situation på det danske telemarked: Et af selskaberne må lade sig opsluge af et andet. Vi nærmer os afgørelsens time - og pilen peger i én bestemt retning.
CIO
Her er læren af Windows 8.1: Sådan kan du undgå kaos næste gang
ComputerViews: Opgraderingen Windows 8.1 har givet store problemer for mange brugere. Problemet skal findes i en grundlæggende mangel, som du også selv bærer et ansvar for.
Comon
Overblik: Det får du hos otte film- og video-streamingtjenester
Danskerne vil i stigende grad selv vælge, hvornår de vil se tv - og hvad de vil se. Computerworld har taget et overbliksbillede af, hvad de forskellige streaming-tjenester egentlig tilbyder.
Channelworld
Sværm af ultrabillige tablet-computere på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner
Kinesisk chip-firma kan sælge ny-udviklet quad-core-chip for en flad 20'er til tablet-producenterne. Det vil forbrugerne snart komme til at mærke.
White paper
It-modernisering og økonomi
Automatiserede værktøjer fra BluePhoenix hælper dig til at holde de økonomiske tøjler ved it-moderniseringsprojektet.


Log ind
x
E-mail
Kodeord