Artikel top billede

Danskerne elsker LibreOffice

Danmark ligger helt fremme i feltet, når det gælder antallet af downloadede versioner per indbygger af open source-kontorpakken LibreOffice.

Læs også:
Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået

Danmark ligger langt nede på listen, hvis man ser på det samlede antal downloads af LibreOffice.

Faktisk placerer kongeriget sig som nummer 28 på den liste.

Det er naturligvis de store lande som Brasilien, USA, Tyskland og Frankrig, der ligger helt i top. Korrigerer man for antallet af indbyggere, ser billedet dog noget anderledes ud.

Her kravler Danmark næsten helt op på podiet, nærmere bestemt indtager vi en femteplads på verdensplan efter lande som Finland og Tyskland.

Cirka ni ud af 1.000 danskere har hentet en version af LibreOffice.

Kontorpakken er ikke så vigtig mere

Leif Lodahl, der er LibreOffices talsmand i Danmark, forklarer den gode placering således:

"Open source er blevet en anderkendt model for forretningen, og den økonomiske nedsmeltning har været med til at bane vejen yderligere."

Den tendens eksemplificerer han med en tendens i det offentlige rum.

"Sidste år begyndte mange skoler at anvende open source-kontorpakker. Det samme sker eksempelvis i sygehusvæsenet, hvor hospitalerne i Region Hovedstaden er sprunget med på vognen," siger han.

Samtidig er kontorpakkens funktion blevet ændret i det moderne kontorlandskab, hvilket betyder, at virksomhederne ikke i samme grad som tidligere vil bruge penge på en Office-pakke, vurderer Leif Lodahl.

"Kontorpakken har fået en mindre betydning. Det daglige arbejde foregår i langt højere grad i fagsystemer som ERP, EDSH eller lignende."

Ikke helt præcise tal

Han påpeger dog, at download-tal ikke er en hel præcis måde at vurdere aktiviteten på, men de kan anvendes til at give en indikation om, hvor stor interessen er i det enkelte land.

"Der er to indikationer af, at danskerne er interesserede i LibreOffice," siger han.

"For det første ligger vi godt til på listen over antal downloadede versioner per indbygger. For det andet har den nationale LibreOffice-postliste i Danmark et større antal brugere end nogen anden LibreOffice-postliste i verden."

Læs også:
Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere