Artikel top billede

Internet Society sætter turbo på IPv6

Internet Society har sat som mål at IPv6-trafikken skal overhale IPv4 i 2015.

Den seneste handlingsplan fra organisationen Internet Society for de kommende tre år har udbredelsen af IPv6 som et af de øverste mål. I 2015 skal der således være mere internet-trafik med IPv6 end v4.

I dag er det stadig kun en forsvindende lille del af trafikken på nettet, der bruger IPv6 - selvom man er ved at løbe tør for adresser under IPv4.

For at sætte fokus på problemet blev der afholdt en World IPv6 Day den 8. juni, hvor mange internet-udbydere og store netgiganter som Google, Facebook og Yahoo lavede en prøvekørsel med IPv6.

IPv4 understøtter ellers fire milliarder mulige adresser, og det lyder som meget, men det er slet ikke nok. I IPv6 er antallet af tilgængelige IP-adresser øget fra 4 milliarder til over 340 billion billion billion. Så man løber ikke tør for adresser igen lige med det samme.
 
I gamle dage havde man blot én IP-adresse til hver computer. Men i dag er det ikke kun pc'er, der skal have IP-adresser, men også smartphones, spilkonsoller, tavlecomputere, biler, industrimaskiner og milliarder af andre enheder med indbygget elektronik.

De sidste store adresseblokke med IPv4 blev da også fordelt tidligere i år - og der advares om, at det kan blive svært at få resten af verden på nettet hvis man ikke snart skifter til IPv6.

I handlingsplanen er det også sat som målsætning, at den mere sikre DNSSEC-protokol skal bruges på 94 procent af alle generelle TLD'er (gTLD) og 40 pct. af alle landedomæner (ccTLD) inden udgangen af 2012.

Desuden er der en række tiltag, som skal øge beskyttelsen af private data og modvirke svindel på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere