Artikel top billede

Tre it-giganter skærer tusind mand væk på ét år

Tre af de allerstørste it-virksomheder i Danmark har tilsammen sagt farvel til næsten tusind mand i Danmark på bare et enkelt år. Læs deres egen forklaring på hvorfor.

Forleden meddelte Dansk Bank ud, at virksomheden vil slanke antallet af medarbejdere med 2.000 mand over tre år.

Men ser man på de tre største it-firmaer herhjemme målt på antal ansatte, har de sagt farvel til tilsammen næsten tusind mand på bare ét år.

Det fremgår af moderselskabstallene for KMD A/S, IBM Danmark ApS og TDC A/S.

Den præcise nedgang for de tre selskaber er tilsammen 988 fra 2009-regnskabsåret til 2010-regnskabsåret.

Læs på næste side giganternes egne forklaringer på nedskæringerne.

Her er opgørelsen:

KMD A/S
2010: 3.080 ansatte
2009: 3.114 ansatte

IBM Danmark ApS
2010: 3.870 ansatte
2009: 4.189 ansatte

TDC
2010: 7.143 ansatte
2009: 7.778 ansatte

I alt 988 færre på et år.

Kilde: Dansk Regnskabsanalyse.

Derfor gør vi det

Nedgangen i antallet af medarbejdere er størst hos TDC A/S, hvor 635 færre er beskæftiget hos telegiganten.

Pressechef Lasse Bastkjær fra TDC forklarer at for det første er TDC og telebranchen præget af en teknologisk udvikling, der i sig selv betyder, at flere opgaver kan klares med færre hænder.

"Særligt for TDC gør endnu et forhold sig gældende: I den beskrevne periode - og stadig - har vi arbejdet meget seriøst med at forbedre kundeoplevelsen i TDC."

"Som en følge heraf laver vi markant færre fejl. Det betyder naturligvis gladere kunder, men det betyder også, at behovet for ansatte til at udbedre fejlene falder," siger Lasse Bastkjær.

IBMs globale leverance-apperat

Hos IBM forklarer man en nedgang på 319 mand i Danmark med en tilpasning i forhold til markedets efterspørgsel.

"Vi tilpasser løbende vores medarbejderstyrke til det behov, der er i markedet," fortæller pressechef Carsten Grønning fra IBM.

"Nedgangen i medarbejderantallet fra 2009 til 2010 er primært et resultat af, at vores kunder ønsker hjælp til at reducere deres it-omkostninger ved at udbygge udnyttelsen af IBM's globale leveranceapparat," forklarer han yderligere.

KMDs datterselskaber 

Endelig har nedgangen hos KMDs moderselskab i Danmark været den mindste af de tre it-giganters med 34 ansatte.

Derfor taler HR- og Kommunikationsdirektør, Karin Hindkjær, da heller ikke om større nedskæringer, globalt leverance-apperat eller faldende behov - tværtimod.

"KMD samlede antal ansatte i Danmark har over årene været ret stabilt," siger hun.

I slutningen af 2006 havde KMD lige under 3000 ansatte rundt omkring i Danmark, og KMD er i dag lige over 3000, forklarer hun.

"Herudover har vi flere hundrede ansatte i vores datterselskaber, så samlet set som koncern har vi aldrig været større, end vi er i dag," fortæller Karin Hindkjær fra KMD.

KMD, der har en ambition om at vokse, ser dog altid på muligheder for at trimme organisationen i konkurrencen med andre it-firmaer.

"Derfor ser vi naturligvis altid på, hvordan vi kan gøre tingene mest effektivt, også på medarbejdersiden. Det at tilpasse organisationen både opad og nedad er en helt naturlig og nødvendig del af det at være en sundt drevet virksomhed," fortæller HR-chefen.

Hun understreger, at KMD fortsat har ambitioner om "at være en af de største og bedste danske it-arbejdspladser".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere