Artikel top billede

11 fede og lærerige citater fra Steve Jobs-bogen

Gider du ikke læse den nye bog, så snup 11 gode citater her. Måske kan de gøre dig bedre til at udføre dit job.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at den nye officielle biografi om Apple-lederen Steve Jobs sælger fantastisk.

Forfatteren af bogen, amerikanske Walter Isaacsons, har over en periode på to år lavet 40 interviews med Jobs og interviewet et hav af andre kilder.

I bogen får vi fortalt historien om en forretningsmand, der på den ene side var buddhist, vegetar og en hippie, der eksperimenterede med bevidsthedsudvidende stoffer. Men på den anden side også var en nådesløs og detaljeorienteret chef, der pressede sine ansatte til det yderste.

Ikke overraskende betyder denne kombination, at der i den næsten 600 sider lange bog gemmer sig en sand guldgrube af skarpe citater, som er med til at give os et billede af, hvad det var, der gjorde Jobs til en helt særlig leder og forretningsmand.

På den næste side har vi fundet et udsnit af de bedste citater til dig.

Jobs: Derfor skal du tage stoffer - se de 11 citater her

1.

"At tage LSD var en særlig dybsindig oplevelse og en af de vigtigste oplevelser i mit liv. LSD viser dig, at livet også gemmer på en anden side, og når rusen fortager sig, kan du ikke huske hvad - men alligevel ved du det. Det var med til at forstærke min fornemmelse for, hvad der er vigtigt i livet: Det er at skabe store ting i stedet for at tjene penge."

2.

"Jeg hader, når folk kalder sig selv 'iværksættere', når deres mål bare er at starte en virksomhed, som de kan sælge eller tage på børsen. De vil bare indkassere en hurtig gevinst og komme videre."

3.

"Jeg har set folk her hos Apple, der tjente en masse penge og følte, at de var nødt til at leve anderledes. Nogle af dem købte en Rolls-Royce og flere forskellige huse. Hvert hus havde sin egen husbestyrer, og så havde de en person ansat, der skulle bestyre alle husbestyrerne. Deres koner fik plastikkirurgi og blev forvandlet til disse bizarre mennesker. Det er vanvittigt. Det var ikke sådan, jeg ville leve. Jeg aflagde et løfte til mig selv om, at jeg ikke har tænkt mig at lade penge ødelægge mit liv."

4.

"Når jeg tænker på mig selv som barn, ser jeg mig som et barn, der havde humanistiske interesser, men som også kunne lide elektronik. Men så læste jeg noget, som en af mine helte Edwin Land, der startede Polaroid, sagde om vigtigheden af, at mennesker kan stå ved skæringspunktet mellem humaniora og naturvidenskab. Herefter besluttede jeg, at det var her, hvor jeg ville placere mig."

5.

"Når du lever med en sygdom som denne og alle de smerter der følger med, bliver du konstant mindet om din egen dødelighed. Det kan gøre mærkelige ting ved din hjerne, hvis du ikke passer på. Du behøver ikke at planlægge mere end et år ud i fremtiden, og det er skidt. Du er nødt til at tvinge dig selv til at planlægge, som om du vil leve i mange år. "

6.

"I denne internet-tid er det fristende at tro, at ideer kan udvikles via e-mail og chat. Det er vanvittigt. Kreativitet kommer fra spontane møder og fra tilfældige diskussioner. Du løber ind i nogen og spørger dem, hvad de laver, og så svarer du: "Wow!" Og før du ved af det, er du i gang med at skabe alle mulige ideer."

7.

"Det er mit job at sige det lige ud i stedet for at pakke det pænt ind, når noget er noget bras." 

8.

"Gennem årene har jeg lært, at når du har rigtig gode folk ansat, så behøver du ikke behandle dem som børn. Når du forventer af folk, at de skaber store ting, så kan du også få dem til at skabe store ting. Det hold der skabte den første Mac har lært mig, at de aller-bedste spillere kan lide at spille sammen, og de kan ikke lide det, hvis du tolererer, at de kun yder som de næstbedste."

9.

"Nogle mennesker siger, 'Giv kunderne hvad de vil have'. Men det er ikke min holdning. Vores opgave er at finde ud af, hvad de vil have, før de selv gør det. Jeg tror, at Henry Ford (stifteren af Ford) engang sagde: 'Hvis jeg havde spurgt kunderne, hvad de ønskede, ville de have fortalt mig: "En hurtigere hest! " Folk ved ikke, hvad de vil have, indtil du viser det til dem. Det er derfor, at jeg aldrig stoler på markedsundersøgelser. Vores opgave er at læse ting, der endnu ikke er skrevet."

10.

"Det eneste problem med Microsoft er, at de bare ikke har nogen smag, de har absolut ingen smag. Jeg mener det ikke i en simpel forstand, men i den store skala. I den forstand, at de ikke skaber originale ideer, og at de bringer meget lidt kultur ind i deres produkter."

11.

"En rigtig god tømrer kunne ikke drømme om at bruge elendigt træ til bagsiden af et skab, selv om ingen kommer til at se det. Æstetikken og kvaliteten skal føres hele vejen igennem, hvis du skal kunne sove godt om natten."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere