Artikel top billede

Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark.

Danskere udskifter Windows XP hurtigere end resten af verden

På verdensplan har Windows 7 måske overhalet Windows XP. I Danmark skete det allerede for ét år siden.

Det ti år gamle operativsystem Windows XP ligger stadig på hver femte pc i Danmark. Det viser tal fra StatCounter. Allerede sidste år kunne Windows 7 overhale XP i Danmark og nu ligger det nyeste Windows på 46,5 pct. af alle x86-computere, mens XP er faldet tilbage til 19,4 pct. Vista ligger på 16,7 pct. Hvis man fjerner Mac-computere fra statistikken, så har Windows 7 allerede rundet 50 procent i Danmark.

Det er noget anderledes end de internationale tal, hvor fordelingen hedder 41 pct. til Windows 7 og 40 pct. til XP. I hvert fald hvis man skal tro StatCounter, mens et andet firma, Net Applications, har nogle helt andre tal. Her dominerer XP stadig med en andel på 48,03 pct. i oktober.

ComON har talt med Microsofts danske Windows-divisionschef Martin Thorning Hansen og han glæder sig over at danske brugere har været hurtige til at udskifte XP.

"Jeg synes at det er meget interessant at Windows 7 på bare et år er rykket forbi Windows XP og på to år er kommet op på 50 procent af markedet i Danmark. Samtidig med at vi ved, at Windows 8 kommer inden for en rum tid, som vil gøre at endnu flere rykker teknologisk fremad," siger han.

Det anslås at der er 4,6 millioner personlige computere i Danmark og det er altså 19,4 procent af dem, der stadig kører med XP. I dag bliver alle nye Windows-computere solgt med 7'eren, men virksomheder med storkunde-aftaler har stadig lov til at lægge Windows XP på nye maskiner.

Martin Thorning Hansen mener at det primært er virksomhederne der er med til at holde Windows XP i live.

"Det er ikke forbrugerne, der står i vejen for en endnu hurtigere udbredelse af Windows 7, men derimod mådeholdenhed hos virksomhederne. Vi ser en tendens, der ofte kaldes 'consumerization of it'. Flere og flere har lækker hardware derhjemme, og de stiller selvfølgelig også krav til virksomhedernes computere. I starten var det forbrugerne, der tog Windows med på arbejdet og dermed introducerede det på arbejdspladsen. I en lang periode i halvfemserne var det virksomhederne der styrede, fordi notebooks var så dyre. Nu er det igen forbrugerne, der styrer," siger han.

Den danske Windows-divisionschef gentager advarslen om at virksomhederne kan risikere at lande i en supportfælde, hvis de vælger at køre videre med XP, springe Windows 7 over og vente til Windows 8. Microsoft har forlænget supporten til XP flere gange, men den slutter efter planen den 8. april 2014.

Dermed kan virksomheder komme i klemme, hvis Windows 8 først kommer i slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013. Det tager typisk lang tid at teste et operativsystem og planlægge udrulningen til en større organisation. Gartner har da også advaret om dette i en aktuel rapport.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere