Artikel top billede

Foto: General Motors

Bilgigant kører over IBM: Mister 100.000 Notes-brugere

IBM mister 100.000 Notes-brugere. Det sker, fordi en af verdens største bilproducenter overraskende flytter medarbejderne over i en konkurrerende software-løsning.

Læs også: IBM mister 150.000 Notes-bruger i ét hug

IBM står til at miste 100.000 Notes-brugere.

Det skriver Wall Street Journal fredag den 4. november.

Det er den internationale bilproducent General Motors, der har planer om at opsige Lotus Notes. GM's skift til en alternativ softwareløsning er blot endnu et skridt på vejn til, hvad man efterhånden kan kalde en bruger-flugt.

Så sent som tirsdag den 1. november kunne Computerworld oplyse, at IBM mistede 150.000 Notes-brugere fra den verdensomspændende revisionskoncern Ernst & Young til ærkerivalen Microsoft Exchange.

Denne gang er det en anden konkurrent, der overtager Notes-brugerne.

Google dominans

Bilfirmaet General Motors har netop taget første store skridt på vej mod skyen.

Wall Street Journal skriver, at bilgiganten netop har skrevet en kontrakt med Google. Kontrakten omfatter en samlet online-løsning på e-mail og samarbejds-software bedre kendt som Google Apps.

Før Google får lov til at service General Motors 100.000 medarbejdere, er der en række krav i kontrakten, Google skal leve op til.

Lidt overraskende er det dog, at valget er faldet på Googles cloud-løsning Google Apps. Det skyldes, at Google Apps indtil nu hovedsagligt kun har tiltrukket små og mellemstore virksomheder.

Hvis Google hiver kontrakten i land, bliver General Motors Google Apps absolut største brugergruppe. Selvom Google trods alt har leveret Google Apps til enkelte større virksomheder, vil leverancen til GM være godt og vel dobbelt så stor, som Googles næststørste Apps-brugergruppe.

Desuden kan kontrakten med GM få stor betydning for Google Apps' videre fremtid. Da GM's tillid til løsningen kan have effekt på andre virksomheder, der måtte overveje at gå i skyen.

Dermed begynder cloud-leverandøren for alvor at blive en interessant spiller på software-markedet, som ellers hidtil har været domineret af Microsoft. Google Apps indeholder nemlig blandt andet Google Docs, der er en direkte konkurrent til Microsofts Office-programmer Word og Excel.

Hverken Google eller General Motors har ønsket at kommentere de specifikke kontraktforhold over for Wall Street Journal. Ligeledes har IBM og Microsoft afvist at kommentere kontraktens betydning for konkurrencen på software- og applikationshandler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere