Artikel top billede

USA anklager Kina og Rusland for dataspionage

For første gang sætter USA navne på de lande der er mest aktive inden for cyberspionage.

Kinesiske og russiske statshackere gennemfører cyberangreb i stor stil mod amerikanske it-systemer. Det er ikke en nyhed, men nu har USA for første gang peget fingeren officielt mod de to lande. En ny rapport udpeger specifikt kinesiske "aktører" og russiske "efterretningstjenester" som de største syndere.

Rapporten fra den amerikanske regering har titlen "Foreign Spies Stealing US Economic Secrets in Cyberspace". Den indeholder meget alvorlige anklager mod fremmede magter. Den fortæller at hackere har fået i amerikanske forskningsdata og forretningshemmeligheder fra virksomheder - især når det gælder kommunikations- og militær-teknologier.

Hackerne søger blandt andet efter informationer om råstoffer, medicin, bæredygtig energi og sundhedssektoren.

Rapporten konstaterer at "regeringerne i Kina og Rusland vil fortsat være aggressive og kompetente samlere af følsomme erhvervsinformationer og teknologier fra USA, især i cyberspace".

Det kan dog være svært at skelne mellem angreb fra private hackere i de pågældende lande og statsansatte cyberspioner - og rapporten erkender da også, at det er svært at udpege de ansvarlige i Kina og Rusland.

Den kinesiske regering har allerede afvist anklagerne. I forhold til Kina er antallet af angreb fra Rusland langt mindre, men det konstateres at de er meget sofistikerede.

Google fortalte i 2010 at man havde været under angreb fra Kina sammen med en række andre virksomheder i USA. Det fik Google til at trække sig helt ud af det kinesiske marked og opgive samarbejdet med landets censur-myndigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere