Artikel top billede

HP viser sin hemmelige 3D-teknologi

På et hemmeligt sted har HP udviklet en ny teknologi, der nu skal bruges til at bygge super-kontrolrum i virksomheder.

Hewlett Packard har helt usædvanligt åbnet dørene til sit hemmelighedsfulde 3D-laboratorium i San Jose, Area 17, hvor HP har udviklet sin nye Photon Engine. Det er Wired, der fået lov til at kigge indenfor. Der er så meget hemmelighedskræmeri omkring stedet, at Wired end ikke kan få lov til at fortælle hvor det ligger. Men til gengæld kan magasinet fortælle om den teknologi, som HP udvikler i sit laboratorium.

Photon Engine bruger nyudviklede algoritmer til at kombinere videostrømme fra dusinvis af kameraer og blande dem til ét samlet billede der kan projiceres op i stor størrelse på enhver overflade.

Teknologien kan bruges til alt fra store rockkoncerter til træning af medarbejdere i virksomheder og live-kort over situationen på slagmarken i militærets war-rooms.

HP har blandt andet eksperimenteret med teknologien på modeugen i New York og flere af billederne derfra kan ses på nettet.

I forbindelse med Fashion Week havde HP opstillet fire kameraer, som optog modellerne fra forskellige sider og forvandlede det færdige billede til en tredimensionel model. Det kræver dog at man bruger 3D-briller - men så skulle detaljegraden også være imponerende.

Nu er man klar til en bredere kommerciel lancering af systemet - og det er nok også derfor, at Wired har fået lov til at kigge ind.

HP fortæller at Photon Engine både er i stand til at håndtere video i bredformat og portrætmodus - stort set alle tænkelige formater.

Det kræver hverken særlige kameraer eller projektorer - HP har kombineret et halvt dusin billige 3D-linser for at kunne optage video og bruger ligeledes en række af projektorer der er kalibreret meget nøje for at afspille det.

HP forestiller sig at virksomheder kan bruge teknologien til at bygge et slags super-kontrolrum, hvor alle slags informationer, billeder og video-feeds kan blive kastet op på væggen.

Photon Engine udviklerne har skrevet software, som betyder at man kan forbinde sig trådløst til systemet og f.eks. sende data fra sin smartphone eller tavlecomputer op på storskærmen.

Wired skriver at projektet kun med nød og næppe undgik at blive begravet tidligere i år, men så fik udviklerne lov til at eksperimentere og bygge videre på systemet i det gamle varehus - der sammenlignes med den berømte garage, hvor HP og hele Silicon Valley-myten tog sin begyndelse for mange, mange år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere