Artikel top billede

Adobe stopper udvikling af mobil Flash Player

Adobe opgiver nu at få sin Flash Player ud på nye smartphones og tavlecomputere.

Snart er det måske slut med Flash på mobile enheder. Det fremgår af en e-mail fra Adobe til firmaets partnere, som ZDNet har fået fat i. Her fortæller Adobe, at man ikke vil tilpasse den mobile version af Flash Player til nye browsere, operativsystemversioner eller enheder. Det betyder reelt, at Adobe opgiver den mobile Flash Player. Adobe vil dog fortsat levere sikkerhedsopdateringer og kritiske bugfixes til Flash Player til Android og RIM Blackberry Playbook.

Flash Player ligger på stort set alle pc'er men har haft svært ved at slå igennem på mobilmarkedet. Apple har nægtet at bruge Flash på sine iOS-enheder. Dermed har Flash-understøttelsen været et af argumenterne for at bruge Android - et argument, der nu forsvinder.

Med beslutningen om at droppe den mobile Flash Player ser Adobe dermed ud til at bekræfte Steve Jobs' gamle påstand om, at Flash ikke hører hjemme på mobile enheder.

Ifølge e-mailen vil Adobe nu fokusere på sin AIR-teknologi, hvor Flash-baserede applikationer kan konverteres til standalone-programmer til de enkelte mobile platforme.

Adobe har ikke officielt bekræftet oplysningerne, men tirsdag aften kunne selskabet annoncere en stor fyringsrunde, hvor 750 medarbejdere bliver afskediget - fortrinsvis i Nordamerika og Europa.

Softwarefirmaet foretager et strategisk kursskifte og vil fremover koncentrere sig om touch-apps til tablet-enheder og cloud-tjenester, selvom der stadig skal investeres i Creative Suite. 

Adobe vil også investere mere i HTML5, der bliver set som en konkurrent til Flash.

I den officielle meddelelse hedder det kun, at Flash-investeringerne skal fokuseres på pc-versionen, især når det gælder spil og HD-video.

Det ser ud til, at Flash nu skal positioneres som et high-end-værktøj til meget avancerede applikationer, som ikke kan realiseres med HTML5.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere