Sådan forvandler du din smartphone til en overfaldsalarm

Du kan nu hente en gratis app i App Store eller Android Marked, der kan forvandle din smartphone til en overfaldsalarm. Læs her, hvordan du gør.

Hvorfor købe en regulær overfaldsalarm, når du i stedet kan forvandle din smartphone til én?

Det kan du nemlig med app'en bSafe, der er skabt af norske Bipper. App'en er dog på engelsk og kan bruges i hele verden.

bSafe er en app, du gratis kan hente i App Store og Android Marked. App'en koncept går i korte træk ud på, at du har en række kontaktpersoner efter eget valg, dine "guardians", og de får en sms eller et opkald, når du vælger at sætte din alarm i gang.

Samtidig sørger den for at sende et kort med i beskeden, så dine guardians kan se, hvor du er henne.

App'en indeholder desuden muligheden for at foretage et såkaldt "fake call", altså et snyde-opkald. Det vil sige, at du kan få din telefon til at ringe, uden at nogen i virkeligheden ringer til dig. Du kan så lade som om du taler i telefon, hvis du føler dig utryg. Det kan mindske risikoen for at blive overfaldet.

Firmaet bag app'en, norske Bipper, lancerer senere en betalingsversion af app'en, hvor du får yderligere to funktioner.
Der kommer en funktion, der hedder "Alert Mode", hvor du kan sende en besked til dine guardians, hvis du er på vej gennem et område, hvor du føler dig utryg. Dine guardians får så muligheden for live at følge din færden på et kort og dermed "holde øje" med dig.

Den anden funktion kommer til at hedde "Timer Mode", hvor du kan sende en besked til dine guardians med det tidspunkt, du regner med at være hjemme. Hvis du så ikke er på det angivne hjemsted på det givne tidspunkt, får dine guardians en besked og muligheden for at finde dig (din smartphone) på et kort, så de kan se, hvor du er henne.


Men virker det så?

Vi har foretaget en lyntest af gratisversionen, som er tilgængelig nu. 

Selve app'en er utrolig let at finde rundt i. Der er kun et begrænset antal funktioner, og det gør app'en meget overskuelig. 

App'en skulle som standard udpege fem guardians til dig - de fem personer, du har ringet mest til på det seneste. Det skete dog ikke, da vi testede den. 

Men det er heldigvis let selv at tilføje dine guardians. Du vælger blot "tilføj", og så bliver du ledt ind i din kontaktliste, hvor du kan vælge personerne.

Mindst én af dine guardians modtager både en sms og et opkald, hvis du aktiverer alarmen. Det vil sige, at vedkommende både modtager en sms med et kort samt et opkald, så personen kan "lytte med".

Men da vi tester app'en, viser det sig, at det kan være en lidt besværlig affære at aktivere alarmen. Du får indtrykket, at det kræver ét tryk på den store, røde SOS-knap, men så let er det desværre ikke.

Trykker du på knappen, åbnes din almindelige besked-app. Her indsættes standardbeskeden automatisk, men du skal aktivt trykke på "send", før beskeden sendes afsted. Dernæst begynder opkaldet til den valgte guardian automatisk. Uden at være eksperter i overfaldssituationer gætter vi på, at tid ikke er det, du har mest af.

Problem nummer to indtræder, hvis din kontaktperson ikke ejer en smartphone. Vedkommende får stadig en sms med en standardbesked om, at du har aktiveret alarmen, og så er der et link til det kort, de kan finde dig på. Men uden en smartphone er det svært at vide, hvor godt en kortfunktion virker på den pågældende telefon. Du kan måske ligefrem være så uheldig, at vedkommendes telefon ikke er opsat til at bruge data.

Du har selvfølgelig også muligheden for at slå alarmen fra igen, hvis situationen løser sig selv. Så skal du igen trykke på den store, røde knap, du bliver igen ledt ind i dine beskeder, hvor du aktivt skal trykke "send", hvorefter dine guardians modtager en sms om, at din alarm er afblæst.

Ideen er god, det er der ingen tvivl om. I Norge har der på det sidste været mange sager om voldtægter, og herhjemme er køb af overfaldsalarmer også blevet mere udbredt. Så muligheden for at indbygge en sådan i en smartphone er udmærket.

Men for at få mest muligt ud af app'en bør du i hvert fald sikre dig, at dine guardians også har smartphones. På den måde er du sikker på, at de kan se kortet og dermed se, hvor du er henne, når du aktiverer alarmen. 

Det vil desuden gå noget hurtigere end hos folk med ikke-smartphones, og med de ekstra sekunder, du bruger på at komme igennem alarmaktiveringens trin, er det rart at kunne spare på sekunderne hos modtagerne.

App'en hedder bSafe og kan hentes gratis i App Store og Android Marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere