Artikel top billede

Oversvømmelserne i Thailand giver os dyrere pc'er

Pc-priserne kan komme til at stige som en konsekvens af knapheden i den globale forsyning af harddiske som følge af oversvømmelserne i Thailand, vurderer IDC.

Computerworld News Service: De udbredte oversvømmelser i Thailand vil påvirke pc-markedet i første halvår 2012, hvor de globale leverancer i første kvartal vil falde med op til 20 procent i forhold til tidligere prognoser.

Thailand står for op til 45 procent af den globale produktion af harddiske, og oversvømmelserne har skadet et tocifret antal harddiskfabrikker, oplyser IDC.

Knapheden på harddiskkomponenter kan resultere i 10 procent færre pc-leverancer i fjerde kvartal i år sammenlignet med tidligere prognoser.

Pc-priserne kan desuden vise sig at stige som følge af de langvarige og omfattende konsekvenser af oversvømmelserne, vurderer Loren Loverde, der er vice president hos IDC.

"Vi regner med, at der vil ske en prisstigning for pc'er," siger Loverde. Harddiskene udgør omkring syv til 10 procent af den samlede produktionsomkostning ved en pc og kan dermed påvirke den samlede pris for en pc, i højere grad end hvad der er tilfældet med billigere komponenter.

Pc-producenterne kan vælge at modvirke prisstigningerne ved at anvende billigere harddiske med lavere kapacitet, ræsonnerer Loverde. Solid state-drev er også et alternativ til harddiske men har stadig en meget lille markedsandel.

Det er muligt, at pc-prisstigningerne allerede vil kunne mærkes i julesæsonen, som traditionelt er et tidspunkt, hvor der sælges flere pc'er end normalt. Især prisen på netbooks og billigere desktop-pc'er vil stige mærkbart, fremhæver Loverde.

Pc-markedet opererer også med smalle marginer, så det er muligt, at producenterne vil forsøge at modvirke knapheden på harddiske og presset på marginerne ved at introducere en større sammensætning af dyrere bærbare og desktoppe.

Pc-producenterne har før skullet håndtere knaphed af komponenter, men en knaphed på harddiske udgør en større udfordring for branchen, fastslår Loverde. Harddiskmarkedet er så konsolideret i Thailand, at oversvømmelsen vil få langsigtede konsekvenser for de globale pc-leverancer.

IDC har endnu ikke udgivet nye prognoser for pc-leverancerne i næste kvartal. De reviderede estimater er ved at blive udregnet, lover Loverde dog.

Thailand er verdens andenstørste eksportør af harddiske efter Kina og de alvorlige oversvømmelser har ramt harddiskproduktionen hos store selskaber som Seagate og Western Digital. Over 500 mennesker er omkommet i oversvømmelserne, som også har skadet halvledervirksomheder som Microsemi og ON Semiconductor.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere