Artikel top billede

Sveder du over Linux - sådan bliver du bedre på nettet

I takt med at Linux bliver mere populært, vrimler det frem med virtuelle læringsmuligheder. Her får du 12 forslag til steder på nettet, hvor du kan finde hjælp til at forbedre dine Linux-kundskaber.

Computerworld News Service: Flere og flere virksomheder anvender Linux i den forretningskritiske drift; derfor er det i dag vigtigere end nogensinde at sørge for, at it-medarbejderne her har de nødvendige kundskaber.

Men det kan være en væsentlig udfordring, fordi efterspørgslen på folk med Linux-kundskaber nu langt overstiger udbuddet, hvilket gør disse folk til en efterspurgt vare i jobmarkedet, idet store som små virksomheder kæmper for at udruste sig selv med de talenter, de har brug for.

Linux Foundation fortæller, at kundskaber er en af de største udfordringer, der henvises til af virksomheder, der i forvejen anvender Linux. På it-jobsitet Dice.com, stiger efterspørgslen på Linux-erfaring med 31 procent årligt.

Derfor melder spørgsmålet sig, hvordan man som it-professionel tilegner sig disse eftertragtede kundskaber, hvad enten det er for at styrke sin jobsøgning eller for at tilfredsstille sin arbejdsgiver? Der er heldigvis mange muligheder at finde på nettet.

1. PaulPaulito.com

PaulPaulito.com er et nyt site, der er åbnet i år. Det er baseret i Nederlandene, men tilbyder en lang række af onlinetræningsvideoer på både engelsk, spansk og tysk. Virksomheden er godkendt af Linux Professional Institute (LPI) som træningspartner og tilbyder forberedende kurser til LPI-certificering. Det første kursus er eksempelvis målrettet LPI-101-eksamenen med 45 videomoduler af 10 minutters varighed, som kan streames. Der er også prøveeksamener tilgængelig. Abonnementerne koster fra cirka 370 kroner per måned og kan opsiges når som helst.

2. LPI-partnere

Certificerings-organisationen Linux Professional Institute har også etableret mange andre træningspartnerskaber over hele verden. På LPI's website kan man søge efter lokale LPI-godkendte træningspartnere.

3. Red Hat

Linux-leverandøren Red Hat udbyder også trænings- og certificerings-programmer heriblandt adskillige online-tilbud rettet mod Red Hat Enterprise Linux. Der er kurser i Red Hat-systemadministration og i Red Hat Linux-fejlfinding med priser fra cirka 7.600 kroner.

4. BeginLinux.com

BeginLinux.com tilbyder en række selvstudier med emner som Ubuntu Server, Apache Security og CentOS Server til priser fra godt 500 kroner.

5. Linux Foundation

Linux Foundation tilbyder blandt andet en række træningskurser online med emner som Embedded Linux, Linux Kernel og Open Source Compliance. Kurserne leveres i form af live audio-konferencer og via et Java-baseret samarbejdsværktøj. På Linux Foundations website kan man søge efter kurser, men er interesseret i. Onlinekurserne koster cirka 15.000 kroner.

6. Canonical

Er man ude efter at lære noget om Ubuntu, kan man på Ubuntu-sitets træningssektion finde beskrivelser af og link til forskellige kurser.

7. IBM

Også IBM tilbyder kurser i Linux heriblandt selvstudier. De koster fra cirka 3.700 kroner.

8. LinuxCertified

LinuxCertified tilbyder mange uddannelsesmuligheder inklusiv adskillige muligheder for fjernundervisning. Grundlæggende Linux koster som fjernundervisning godt 500 kroner.

9. Free Technology Academy

Free Technology Academy tilbyder i partnerskab med Free Software Foundation online master-programmet Free Software and Free Standards, men derudover udbyder organisationen også en masse onlinekurser i Linux og andre såkaldt frie teknologier. Prisen per kursusmodul ligger på cirka 2.800 kroner.

10. Novell OpenCourseWare

I stil med Canonical, Red Hat og IBM udbyder Novell en række træningskurser i anvendelsen af sine Linux-produkter. Disse kurser er gratis og man skal ikke engang registrere sig.

11. Virtual Training Company

Virtual Training Company udbyder en bred vifte af Linux-undervisning online og noget af det er gratis. Disse tutorials kræver enten Flash eller QuickTime. Med et månedligt abonnement til cirka 160 kroner for individuelle brugere får man adgang til mere end 900 kurser på websitet inklusiv alt, der handler om Linux.

12. E-Learning Center

Ligesom PaulPaulito.com udbyder E-Learning Center kurser med fokus på forberedelse til LPI-certificering samt Red Hat-certificering. Et års adgang koster omkring 380 kroner.

Der findes selvfølgelig mange flere kursustilbud rundt omkring. Hvad end du vælger, skal det nok lykkes dig at skærpe dine Linux-kundskaber.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere