Artikel top billede

Hentet af politiet på sit studium: Blogger risikerer fængsel for fildeling

Politiet ransager endnu en fildeler på RettighedsAlliancens foranledning.

(Opdateret) Manden bag bloggen Gratisfilm.info blev i formiddag hentet af politiet på sit studium ved Aarhus Universitet.

Halfdan Timm, der er jurastuderende, blev opsøgt at betjente fra Fyns Politi, da han i en pause i forelæsningerne besvarede en telefonisk henvendelse fra politiet, fortæller han på sin blog.

Da han som aftalt mødtes med betjentene, stod de klar med en ransagningskendelse, og med udsigt til at blive anholdt, hvis han modsatte sig, lod han sig eskortere til sin bopæl.

Her foretog betjentene en ransagning, der førte til beslaglæggelse af Halfdan Timms computer og en samling af brændte DVD'er.

Ransagningen er den anden på kun to uger, som foretages på vegne af RettighedsAlliancen - det tidligere Antipiratgruppen.

Mens RettighedsAlliancen i de tidligere sager mente at have fået ram på "store fisk " i fildelingsmiljøet, er Halfdan Timm kun en "almindelig" fildeler, der kun har downloadet film, aldrig uploadet, fortæller han på sin blog.

Han mener i stedet, at RettighedsAlliancen har politianmeldt ham, fordi han driver bloggen Gratisfilm, der giver gode råd om fildeling.

"Betaling" for negativ omtale

"...Omtale af Antipiratgruppen på en yderst negativ måde har ført til, at gruppen har anmeldt mig for piratkopiering (brud på ophavsrettigheden) til politiet for godt 3 måneder siden. Det er ganske smart, at jeg da ganske rigtigt har downloadet et par film og et par stykker musik, så det er muligt for Antipiraterne at tørre anmeldelsen af på det. Reelt handler det om noget ganske andet: Jeg har ytret mig offentligt negativt om dem og deres mafialignende metoder, og det må jeg så betale for nu," skriver Halfdan Timm på sin blog.

Afdelingsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet og it kriminalitet ved Fyns Politi, Albert Rasmussen, bekræfter, at rangsagningen fandt sted og at man beslaglagde Halfdan Timms computer.

Fængselsstraf

"Den står lige her hos os, og afventer nærmere undersøgelse," siger han.

Det var Fyns Politi, der foretog ransagningen i Aarhus, fordi Halfdan Timm boede på Fyn, da der blev indgivet politianmeldelse mod ham, fortæller afdelingslederen.

Den jurastuderende fildeler fortæller selv på sin blog, at han nu risikerer op til seks års fængsel, fordi han har lige som så mange andre unge jævnligt gør det har krænket ophavsretten.

Han mener, at han er mistænkt for at være en af bagmændene bag trackeren Nextgen, da hans blog for nylig lavede en meget positiv anmeldelse af dette sted.

Om straframmen siger Albert Rasmussen fra Fyns Politi, at den i meget grove tilfælde går op til seks år.

"Det er jo ikke århundredes sag... Udgangspunktet er en bøde, (der kan blive) fængsel op til 1 år og seks måneder, men i særligt grove tilfælde op til seks år," siger han.

ComON forsøgte sent tirsdag at få en kommentar fra RettighedsAlliancens leder Maria Fredenslund, men ind til videre forgæves. OPDATERING: Kommentar fra RettighedsAlliancen kan læses her

Læs hele Halfdan Timms egen beskrivelse af ransagningen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere