Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Efter dansk fusk: Nu tjekkes CSC-kontrakter i USA

Mistanken om regnskabsmanipulation hos CSC i Danmark fører til tjek af CSC-kontrakter flere steder i verden.

Hos it-giganten CSC måtte man i det seneste danske årsregnskab justere sidste års underskud med et tab på yderligere 200 millioner kroner.

Det skete på baggrund af mistanke om regnskabsmanipulation af nu tidligere ansatte i selskabet.

Du kan læse mere om fremgangsmåden her.

Siden er hele den mægtige it-koncerns regnskabsprocedure blevet gennemgået, og i sidste kvartalsregnskab meddelte det globale moderselskab, at flere CSC-folk i Australien er blevet supenderet.

Men her stopper hovedpinen, der iøvrigt har medført trusler fra aktionærer om sagsanlæg mod firmaet og koncernens topledelse, ikke.

For faktisk har CSC set sig nødsaget til at gennemgå forhold på selskabet egen hjemmebane, USA. 

"Revisionskomiteens undersøgelse er ligeledes blevet udviddet til at omfatte en gennemgang af visse aspekter af virksomhedens regnskabspraksis i firmaets outsorcing-division i USA, samt visse af firmaets kontrakter og tilhørende oplysninger, som vedrører færdiggørelsesgraden af regnskabsmetoden. Disse aktiviter er på et tidligt stadie," skriver CSC til det amerikanske børstilsyn den niende november 2011. 

CSC under lup

Børstilsynet i USA efterforsker i forvejen forholdene i både Danmark og Australien, men i første omgang er det altså CSC's egen lup, der kastes på de amerikanske forhold.

CSC's ledelse understreger i kvartalsregnskabet, at firmaet ikke kan forudsige udfaldet af de forskellige undersøgelser, der har lagt beslag på tiden for flere af selskabets senior-ledere. 

Det er da også tidligere fremgået, at de absolutte topfolk hos CSC personligt har fulgt efterforskningen af den mistænkte regnskabsmanipulatation tæt.

CSC's amerikanske finansdirektør, Michael Mancuso, har tidligere fortalt, at man var overbevist om, at man havde fundet alt i sagen om regnskabsmanipulation.

"Men det kan vise sig, at vi har taget fejl," sagde han dengang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere