Artikel top billede

It-direktør vil give gratis husly til iværksættere

En direktør for en dansk it-virksomhed vil redde et kuldsejlet dansk iværksættermiljø ved at tilbyde gratis lokaler, bredbånd og øl. Læs her, hvad bagtanken er.

Miracle A/S med direktør Mogens Nørgaard i spidsen har overtaget 650 kvadratmeter kontorlokaler i Ballerup.

De mange kvadratmeter bliver nu til Geekhouse, der er et iværksætterkollektiv. Det er ganske gratis at få plads i lokalerne, og der følger både inventar og goder med i hatten. Men hvad får iværksætterne ud af det, og hvad er bagtanken?

Hvem henvender Geekhouse sig til?

"Vi vil gerne have, at der skabes et miljø. Jeg er ikke ude efter egoister, jeg er ude efter nogen, der også gerne vil hjælpe andre.

Men de behøver ikke rende rundt og være socialister hele tiden og sidde i rundkreds og bytte sokker. Den mest truede dyreart, vi har i Danmark i øjeblikket, er unge mænd.

De kan være enten iværksættere, studerende eller arbejdsløse. Det er dem, vi gerne vil hjælpe."

Hvorfor gør I det her?

"Geekhouse har kørt i to år i Aarhus nu. Idéen var, at vi ville revolutionere it-miljøet i Aarhus, hvor alt ellers var dødt og færdigt og Gnags-agtigt.

Vi har simpelthen ikke et iværksættermiljø eller nogen venturekapital i Danmark. Vi har bare et professionelt vækstcenter og offentligt støtte-pisse-lorte-system, der får fire milliarder kroner om året, og hvor ingen af dem, der er derinde, nogensinde selv har prøvet at starte noget op.

Danmark er ved at køre af helvede til ned i sumpen, og vi er på vej mod statsbankerot i løbet af nogle år. Det eneste sted i alle vestlige lande, der skabes nye arbejdspladser, er i de nystartede virksomheder."

Hvad får I ud af det?

"Ja, "what's in it for me", ikke. Det giver mig virkelig myrekryb, når jeg hører det udtryk.

Afledt vil der sikkert være nogle fordele, det er der jo altid, når man giver noget. Men vi kan på forhånd ikke vide, hvad det er, og det er bestemt ikke noget, der er relevant for vores forretning, er jeg ret sikker på."

De nye 650 kvadratmeter kan ikke have været gratis. Det må have kostet nogle penge at udvide så meget?

"Ja, for helvede da, det koster os minimum en halv million kroner om året."

Lokalerne alene koster altså 500.000 kroner om året. Dertil kommer al inventaret og goderne. Hvor meget løber det op i?

"42.

I bogen "Hitchhikers Guide to the Galaxy" står der, at svaret på livet, universet og alting er 42. Så det siger man, hvis man ikke lige kender svaret.

Jeg aner det faktisk ikke. Men det er småting."

Det vil sige, at I betaler et ukendt beløb på over en halv million om året uden at få noget igen. Er det korrekt?

"Ja, og det gjorde vi også i Aarhus. Vi gør det, fordi vi gerne vil. Jeg kan ikke sige det med andre ord.

For at være lidt højtidelig, så handler det om ærlighed og samvittighed.

Min drøm er, at vi begynder at hjælpe hinanden, inden det er for sent. Jeg er dybt bekymret," siger Mogens Nørgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere