Download: Tre gratis pakkeprogrammer hitter stort

Windows' indbyggede pakkeprogram går an til de fleste standardopgaver, men hvad gør du, hvis du skal jonglere med flere formater eller forlanger højere komprimeringsgrad? Du kunne overveje et af disse tre pakkeprogrammer. Pak - og udpak - løs her.

Download: Tre gratis pakkeprogrammer hitter stort

Med Windows Vista fra 2006 gjorde Microsoft det omsider mindre kringlet at pakke og udpakke filer.

Funktionen var indbygget i styresystemet; nøjagtigt ligesom det er muligt at brænde en cd eller dvd uden behov for tredjepartssoftware, kunne du pludselig undvære udgiften til et pakkeprogram.

Eller - det er en sandhed med modifikationer. For krævende brugere var det stadig en nødvendighed at installere et selvstændigt program, da formatunderstøttelsen i styresystemet er begrænset til ZIP.

Det er desuden ikke muligt at justere komprimeringsgraden, så du lige nøjagtigt kan klemme din mappe med feriebilleder ned i en størrelse, der kan spille sammen med din e-mail-konto.

Og dette har ikke ændret sig med Windows 7, der viderefører samme pakkefunktionalitet, som vi kender fra Vista.

Det kunne her være oplagt at købe et kommercielt pakkeprogram som WinZip eller WinRAR, der begge er formidable, men som de nærigpinde vi er, har vi valgt at skele til tre gratis løsninger.

Efter vores opfattelse udfylder de opgaven så godt, at de kommercielle løsninger bliver helt overflødige for de fleste brugere.

7-Zip

7-ZIP er udgivet under GPL (General Public License), som kort betyder, at programmet er freeware. 7-ZIP er integreret med Windows, så et højreklik på en fil enten kan pakke den eller udpakke den. 7-ZIP praler med højere komprimeringsgrad end PKZip og WinZip, hvor 7-ZIP tilmed understøtter ZIP, RAR, GZIP og TAR formaterne. Programmet kan også bruges via kommandolinier.

Hent 7-Zip her.

TUGZip

TUGZip er et gratis og meget effektivt alternativ til WinZIP og WinRAR. Programmet understøtter de fleste komprimerede filtyper, og der er ingen begrænsning på filstørrelserne, som du kan opleve eksempelvis i WinRAR.

Prøv TUGZip her.

IZArc

Her får du et ganske gratis pakkeprogram med masser af funktioner, der kræves penge for hos konkurrenterne. IZArc understøtter mange pakkeformater som eksempelvis: 7-ZIP, ACE, ARC, ARJ, BH, BZ2, CAB, DEB, GZ, HA, JAR, LHA, LZH, PAK, PK3, RAR, RPM, TAR, TGZ, TZ, ZIP og ZOO.

IZArc er let at benytte, men alligevel stærkt nok til at give avancerede brugere alle de værktøjer, de har brug for. Der bydes nemlig også på avancerede funktioner som reparation af ødelagte filer, søgning i arkiver, kodeordsbeskyttelse og meget mere.

Prøv IZArc her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere