Løs Wi-Fi-problemer med nørdens foretrukne værktøj

Er dit nabolag oversvømmet af signalforstyrrelser, så dit trådløse netværk taber pusten? Med det gratis program InSSIDer 2 kan du inspicere trådløse netværk som en professionel, og det kan være et stærkt våben i kampen mod Wi-Fi-problemer.

Løs Wi-Fi-problemer med nørdens foretrukne værktøj

Det kan nogle gange føles, som om en ingeniøruddannelse er påkrævet, når et trådløst netværk volder problemer.

Og hvis man ikke lige er typen, der er vant til at navigere rundt i en trådløs routers interface, kan det være tæt på umuligt at isolere problemet én gang for alle, da der er mange faktorer involveret.

Babyalarmer, mikrobølgeovne, et væld af bærbare computere og ikke mindst trådløse adgangspunkter kan hver især forvandle en trådløs netværksforbindelse til en ustabil affære.

Nu kunne det være oplagt at finde den store tegnedreng frem og hyre en professionel it-supporter, men hvis du har mod på at efterforske problemet selv, kan det gratis program InSSIDer 2 være et stærkt udgangspunkt.

Lignende programmer er kendt for at have problemer med Windows Vista og 7, men InSSIDer knuselsker Microsofts nyeste styresystemer. Det er tilmed kompatibelt med både 32- og 64-bit styresystemer og virker også med Windows XP. Ældre Windows-versioner er dog ikke understøttet.

Frem med scanneren

InSSIDer er en såkaldt wireless scanner. Det betyder, at programmet scanner alle trådløse netværk inden for computerens rækkevidde og viser dig signalstyrke, kanaler og SSID'et (service set identifier - på dansk det trådløse netværksnavn).

Du kan dermed danne dig et indtryk af, hvilke netværk der kappes om frekvenserne.

Og hvis netop dit Wi-Fi hotspot befinder sig på et frekvensbånd, der er voldsomt trafikeret, kan det være en god idé at konsultere routerens administrationsmodul og vælge et andet, hvor der ikke er en regulær trafikprop.

InSSIDer 2 kan blandt andet også måle styrken af de trådløse signaler i dBm, og programmet kan give dig et vink om anbefalelsesværdige adgangspunkter, hvis du befinder dig et sted, hvor der er læssevis af trådløse netværk.

Prøv InSSIDer 2 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere