Artikel top billede

Unge siger nej: Vi gider ikke arbejde uden Facebook

Hvis virksomhederne forbyder Facebook i arbejdstiden, gider unge under 30 år ikke arbejde for dem.

Læs også: Test: Kan man passe sit arbejde på en iPad?

Over halvdelen af unge under 30 år vil ikke være på en arbejdsplads, der forbyder adgang til Facebook og andre sociale medier.

Det siger de i undersøgelsen Connected World Report, der er lavet af netværksvirksomheden Cisco blandt 2.800 unge studerende i alderen 18 til 30 år.

Facebook, YouTube og Twitter opfattes som så vigtige, at 56 procent af dem siger, at de ikke vil arbejde i et firma, der har forbudt brug af sociale medier.

Og hvis de alligevel tager jobbet, vil de unge forsøge at omgå firmaets forbud på området, efter de er blevet ansat.

De forventer også, at virksomheden giver mulighed for, at man kan arbejde hjemme, og at de kan medbringe deres egne it-redskaber, som iPad, smartphone og deres egne laptops på jobbet.

Syv ud af ti siger, at det er unødvendigt at være på kontoret hele tiden.

"De unge kan simpelthen ikke se behovet for at være fysisk til stede hele tiden, og der er et stort ønske om at bruge samme it-redskaber på jobbet, som man bruger derhjemme og på cafeen," siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør i Cisco Danmark.

Facebook vigtigere end penge

Undersøgelsen viser ligefrem, at nogle unge anser Facebook for vigtigere end løn.

42 procent siger, at de vil foretrække adgang til sociale medier, stor mobilitet og mulighed for selv at kunne vælge sine it-redskaber på jobbet frem for et højere lønnet job uden disse muligheder.

"At så mange unge mener, at blandt andet sociale medier er vigtigere end løn, viser, at danske virksomheder, der fastholder et eventuelt forbud imod sociale medier, fjernarbejde og egne it-redskaber i arbejdstiden, vil få rekrutteringsproblemer på længere sigt," siger Niels Münster-Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere